Warming-up zaterdag 3B: Veel clubs onderin nog in problemen

Zelfs als sc Monster punten verspeelt, maakt runner-up LYRA er geen gebruik van. De Lierenaren verloren namelijk bij Te Werve (4-1), terwijl Marco Meijer en consorten,sc  Monster dus, gelijkspeelde bij KMD (1-1). sv Madestein degradeerde door een 14-1(!) nederlaag bij Schipluiden naar de vierde klasse.

Tekst: Hans Kulk

Zes duels scheiden sc Monster van de felbegeerde titel in 3B. Acht punten voor op LYRA, tien op Verburch, dat overigens wel een duel minder speelde. Om weer een stapje dichter bij de tweede klasse te komen, moet de koploper zaterdagmiddag thuis winnen van Te Werve, de ploeg van de trainer met de langste achternaam van 3B, of te wel Huib van Oostrom Soede (foto).

‘Concurrenten’ LYRA (uit tegen het niet te onderschatten Naaldwijk) en Verburch (ontvangt Laakkwartier) kunnen zich ook geen puntenverlies veroorloven. Naast de zekere degradanten sv Madestein (gastheer voor MVV’27) en Zuid West DH  (dit weekend vrij), zijn veel clubs nog niet uit de zorgen. De nummers zeven (sv Houtwijk, 25 punten) tot en met elf (Te Werve, 22 punten) staan namelijk heel dicht bij elkaar. De ploeg van Richard Douw ontvangt KMD (23 punten). Schipluiden (22 uit 17) gaat op bezoek bij Duindorp SV. In deze klasse is spanning tot en met de laatste speeldag vrijwel een zekerheidje.

Lees verder