Warming-up zaterdag 1B: Lastige uitduels voor DSO en Die Haghe

Verrassend was afgelopen weekend de thuisnederlaag van runner-up Die Haghe tegen sv Honselersdijk (0-1), maar ook koploper DSO wist niet te winnen bij Valken’68 (0-0). Het duel tussen VELO en sv Den Hoorn werd gestaakt.

Tekst: Hans Kulk

Gestaakte wedstrijden in verband met wanordelijkheden. Doodmoe word je ervan. Zaterdagmiddag was het raak bij VELO – sv Den Hoorn, niet direct een wedstrijd waarbij je dit verwacht. Het heeft ook niet echt met de clubs zelf te maken, maar met de ‘volwassenen met hele korte lontjes’, die zich zowel binnen als buiten het veld bevinden. Het is zo zonde. Maar iedere week is het weer ergens raak. Men beseft vaak niet dat er zoveel belangrijkere zaken zijn dan voetbal. Krijsen als een kind als je niet eens door je tegenstander wordt geraakt. Soms lijkt het voetbalveld wel een peuterspeelzaal. Maar goed, dit is een voorbeschouwing voor komend weekend, geen betoog over gestaakte duels.

Uitduels

Komend weekend wacht koploper DSO opnieuw een uitduel. De mannen van Bert de Best gaan zaterdag op bezoek bij Voorschoten’97 op sportpark Adegeest. Achtervolger Die Haghe wacht een uitduel bij sv Den Hoorn, waar John Hage niet meer op de bank zal zitten. Deze week namen trainer en club voortijdig afscheid van elkaar. Eerst bijtekenen en vervolgens voor het einde van het seizoen de club moeten verlaten. Het kan allemaal tegenwoordig. Maar netjes is het niet.

Noodzakelijk

Voor Marcel Koning (foto) en consorten wacht een ‘heet’ ‘midavondje’, de wedstrijd begint om 17.00 uur, in Den Hoorn. Winst is noodzakelijk voor de bezoekers om in het spoor van DSO te blijven. VELO kan zich zaterdag uitleven in Delft, waar rode lantaarndrager DHC als gastheer optreedt voor de Wateringers. Bij verlies zijn de Delftenaren officieel gedegradeerd. Onderin 1B staat een hele interessante wedstrijd op sportpark De Diepput te wachten. HVV (21 punten) versus UVS (19 punten). Voor de verliezer van dit duel nemen de degradatiezorgen toe. Ook VUC bevindt zich met 17 punten onderin. Voor Rob de Lange en zijn ‘pinguïns’ is winst in Honselersdijk een ‘moetje’. Op sportpark Pauwmolen spelen Wippolder en sv Nootdorp tegen elkaar, terwijl Forum Sport gastheer is voor Valken’68.

Lees verder