Nikki IJzerman (ADO Den Haag Vrouwen): ,,Effectiever zijn in topwedstrijden”

Na de nederlaag tegen Feyenoord is de derde plaats weer iets verder weg voor ADO Den Haag Vrouwen. Zondag 2 april wacht opnieuw een lastige uitwedstrijd, met koploper FC Twente als tegenstander. Beide ploegen speelden 51 eerdere competitiewedstrijden tegen elkaar. Veertienmaal was er winst voor ADO Den Haag Vrouwen, terwijl de tegenstander 26 keer aan het langste eind trok. In elf confrontaties werd het een gelijkspel. Eerder dit seizoen won de titelverdediger in Den Haag dankzij een vroeg doelpunt van Elena Dhont met 0-1.

Tekst: Ivo Schimmel

Eerder deze maand leed FC Twente op bezoek bij Fortuna Sittard (2-1) de eerste nederlaag van het seizoen. Met 45 punten uit vijftien wedstrijden staat de club uit Overijssel bovenaan de Eredivisie, met twee punten voorsprong op Ajax. ADO Den Haag Vrouwen leed de afgelopen speelronde de eerste nederlaag in vijf wedstrijden. Met 26 punten uit zestien wedstrijden is de Residentieclub momenteel de nummer vier. Om de achtervolging op Fortuna Sittard weer in te zetten, zal de ploeg op jacht gaan naar de eerste competitiezege op FC Twente sinds 11 oktober 2020.

Effectiever

,,Tegen Feyenoord waren we over de hele wedstrijd gezien denk ik de betere ploeg, maar hebben we te weinig kansen gecreëerd om dit in de score uit te drukken,” zegt Nikki IJzerman”(foto). ,,In topwedstrijden moeten we daarin wat effectiever zijn, ook omdat je dan gewoon minder kansen krijgt. Hopelijk kunnen we dat meenemen naar aanstaande zondag.”

Rendement

De 22-jarige middenveldster is bezig aan haar derde seizoen in de Residentie en heeft het goed naar haar zin. ,,Dit seizoen mag ik veel spelen, dat geeft vertrouwen. Ik ben ook wel meer gegroeid in mijn rol als linksbuiten, maar vind persoonlijk dat ik meer betrokken moet zijn bij goals. Qua doelgerichtheid en rendement moet ik daarin verbeteren.”

Vijftigste duel

Zondag tegen FC Twente zal ze haar vijftigste competitiewedstrijd spelen in het groengele shirt. ,,Dat wordt een pittige wedstrijd, maar ook een leuke,” zegt de voetbalster, die vijf competitiedoelpunten maakte. ,,Ze zijn natuurlijk niet voor niets koploper, maar tegen FC Twente zijn we nooit kansloos. Wij willen nog voor de derde plek meedoen, zij voor het kampioenschap. Ik denk dat het een spannende wedstrijd gaat worden.”

De wedstrijd FC Twente – ADO Den Haag Vrouwen wordt zondag gespeeld op Sportpark Het Diekman en begint om 12.15 uur.

(Bron: ADO Den Haag Vrouwen)

Lees verder