TOGB strikt Jordi Acevedo Raul Almonte als nieuwe doelman

Doelman Jordi Raul Almonte Acevedo (foto) verruilt Vierde Divisionist Westlandia komend seizoen voor TOGB en is de tweede versterking in de selectie van de nieuwe trainer Jonathan Jonk. Acevedo speelde eerder voor VUC en SEV. In de jeugd was hij actief bij SEV en Forum Sport.

Tekst: Ron Fruining

Jordi Raul Almonte Acevedo heeft in TOGB een nieuwe club gevonden. Hij stelt zichzelf even voor.

,,Ik ben 24 jaar oud en geboren in de Dominicaanse Republiek. Ik woon alweer veertien jaar in Leidschendam-Voorburg. In het dagelijks leven werk ik bij Ahold Delhaize op kantoor. Naast het werken ben ik veel bezig met sport. Zo speel ik naast het voetbal, in het Nederlands softbalteam en ben daarnaast vaak in de sportschool te vinden. Ik heb naast de Dominicaanse ook de Nederlandse nationaliteit.”

Waarom ga je naar TOGB?

,,De kans om in de Derde Divisie te spelen is natuurlijk aantrekkelijk en weer een stap hoger op. Daarnaast maak ik nu ook kans om opgeroepen te worden voor het nationale team van Dominicaanse Republiek.”

Wat voor soort doelverdediger ben je?

,,Ik ben zelf een echte lijn keeper, die met uitstekende reflexen en katachtigen reddingen zijn doel verdedigt.”

Wat zijn je sterke punten en waar moet je volgens jezelf verbeteren?

,,Een van mijn sterke punten is dat ik rust uitstraal. Daarnaast beschik ik over uitstekende reflexen. Als verbeterpunt wil ik werken aan het meevoetballen.”

Hoe ben je bij TOGB terechtgekomen?

,,Via Pim Doesburg ben ik bij TOGB terecht gekomen. Met onder andere hem heb ik een topgesprek gehad en daarna besloten om bij TOGB aan te sluiten.”

Welke spelers ken je uit de huidige selectie?

,,Ik ken de spelers uit de huidige selectie nog niet. Dit seizoen heb ik met Westlandia wel tegen TOGB gespeeld. Ik kijk ernaar uit om ze persoonlijk te ontmoeten.”

Wat verwacht je van komend seizoen?

,,Hard werken en veel plezier hebben in het voetbal op Derde Divisie niveau. Daarnaast zou het leuk zijn als we mee kunnen doen om de titel. En wie weet promoveert de huidige selectie dit seizoen via de nacompetitie. Natuurlijk is het leuk dat mijn toekomstige teamgenoten het nu als debutant goed doen. Het kunnen spelen in de Tweede Divisie zou een bonus zijn!”

Waar moeten de supporters op letten wanneer jij in het doel staat?

,,De mooi reddingen die ik kan verrichten, maar vooral de rust die ik vanuit het doel uitstraal.”

Lees verder