DWO legt Chiel Lentz vast als nieuwe keeperstrainer

‘Terug op het oude nest’ of ‘Terug van weggeweest’, zo kan de komst van Chiel Lentz bij DWO ook betiteld worden. Hij is per aankomend seizoen aangesteld als keeperstrainer voor de seniorenselectie.

Momenteel verzorgt Andy van der Meulen deze trainingen. Hij zal komend seizoen als assistent bij Sporting Leiden aan de slag gaan en neemt daarmee afscheid van DWO. Op de site van de Zoetermeerse club een ‘kennismaking’ met een oude bekende.

Chiel Lentz (47), getrouwd en vader van twee dochters van 14 en 10 jaar, is werkzaam als wijkagent bij de politie in Den Haag. Verder speelt hij met vrienden zowel zaal als 35+ veldvoetbal. ,,Een lekker druk leven dus”, zoals hij zelf zegt.

Wanneer begon je met voetbal en hoe werd je keeper?

,,Toen ik zeven jaar was ben ik lid geworden van DWO. Vanaf dag 1 had het keepen al mijn interesse. Als F-je wisselde je in die tijd nog vaak door als keeper. Ik ben als E-pupil vast gaan keepen. De liefde voor het keepersvak is eigenlijk nooit meer weggeweest.”

Wat waren je hoogtepunten als actief keeper?

,,Helaas heb ik geen enorme erelijst als keeper. Door mijn inzet en mentaliteit heb ik uit eindelijk wel het maximale uit mijn ‘keeperscarrière’ gehaald.”

Waarom heb je ervoor gekozen om keeperstrainer te worden?

,,Na twee langdurige blessures kort op elkaar besloot ik mijn keepershandschoenen aan de zogenoemde wilgen te hangen. Kort daarop kreeg ik al de kans om – op dat moment – op het hoogste vrouwenniveau van Nederland – bij RCL Leiderdorp keeperstrainer te worden. Na RCL Leiderdorp ben ik nog keeperstrainer geweest van DWO, cvv Berkel, DSVP en nu alweer voor het zevende seizoen bij Wilhelmus. Verder heb ik mij kunnen ontwikkelen via de cursus keepercoach van de KNVB. Ik ben dan ook in het bezit van keepercoach B en C.”

Hoe zou je jezelf het beste kunnen omschrijven als keeperstrainer?

,,Keepers waarmee ik heb gewerkt omschrijven mij vaak als een mensen-mens. Ik vind de persoon achter de keeper erg belangrijk. Tijdens de trainingen moet er hard gewerkt worden, maar is er zeker op z’n tijd ruimte voor een lolletje. Eigen inbreng qua oefenstof vind ik ook erg belangrijk. Die combinaties zijn vaak dé ingrediënten voor een succesvol seizoen als keeper.”

Wat maakt een keeper in jouw ogen een goede keeper?

,,Een keeper moet in eerste instantie gewoon een bal tegenhouden. In het hedendaagse voetbal wordt er wel steeds meer van een keeper verwacht. Een combinatie van ver voor je doel meevoetballen, coaching en persoonlijkheid uitstralen maakt in mijn ogen de complete keeper. Verder moet een keeper naast teamprestatie ook persoonlijke ambities hebben.”

Wat wil je bereiken bij DWO?

,,Mijn eerste periode bij DWO was met een kampioenschap en een nacompetitieplek voor promotie vrij succesvol. Ik zou deze prestatie graag opnieuw behalen. Op langere termijn hoop ik dat we als spelersgroep en technische staf van DWO een stabiele tweedeklasser kunnen maken.”

Lees verder