SVH-clubman Herman Figelet overleden

Op 84-jarige leeftijd is het zeer gewaardeerde lid en clubman in hart en nieren van SVH, Herman Figelet, overleden. Hij was vele jaren op de velden van SVH te vinden. Veel jeugdspelers hebben ooit training van hem gehad.

Voorzitter Martijn de Weerd: ,,En op zaterdagen leidde hij regelmatig een wedstrijd in goede banen. Daarnaast kon de club ook voor andere zaken altijd een beroep op hem doen. Tot enkele jaren terug was hij nog heel actief. Toen dat minder werd, bleef hij iedere zaterdag trouw naar zijn cluppie komen. Keek een wedstrijdje of wat, maakte met alles en iedereen een praatje, had over alles wel iets te melden. En vervolgens ging hij rond de middag terug naar huis.”

Jeugdtoernooi

Om hem te bedanken voor al zijn inspanningen besloot het SVH-bestuur jaren geleden al om het jaarlijkse jeugdtoernooi naar hem te vernoemen. Dat waren werkelijk hoogtepunten voor Herman Figelet. Duidelijk herkenbaar aan zijn eigen shirt met opdruk ‘Opa Herman’ liep hij rond en stond bij iedere prijsuitreiking paraat om bekers en medailles uit te reiken.

Volgen

De Weerd: ,,Toen zijn gezondheid hem in de steek liet, werden die bezoekjes langzaam minder. Als het echt even niet ging, dan wist je dat je hem aan de telefoon kreeg. Even horen hoe het is. Zo hebben we elkaar tijdens zijn periode in Nolenshage ook op de hoogte gehouden van allerlei wel en wee. Mooi dat hij de afgelopen maanden nog mocht verhuizen naar een kamer met uitzicht op de velden van DUNO. Zo kon hij zijn geliefde spelletje voetbal toch nog een beetje volgen. En nu is Herman er niet meer. We zullen hem missen, en ook steeds weer aan hem herinnerd worden bij ons jaarlijkse jeugdtoernooi. We wensen zijn vrouw, kinderen en kleinkinderen veel sterkte”, aldus voorzitter De Weerd van SVH.

Lees verder