Zaterdag 5B/5C: Delft verrast koploper, duel tussen WIK en Moordrecht gestaakt

In 5B won REMO op eigen veld van HDV en nestelde zich stevig in de middenmoot. Wanica Star tegen SVO Buytenpark werd tijdelijk gestaakt. De Zoetermeerders gingen er met de winst vandoor. Het duel tussen WIK en Moordrecht haalde het einde helemaal niet. In 5C baarde DVV Delft opzien met een zege op koploper SCO’63.

Tekst: Roland van der Linden              |      Foto’s: Alex Pronk

5e klasse B

WIK – Moordrecht

WIK begon rommelig aan het duel tegen Moordrecht en miste twee kansen. Na een verkeerde inschatting van de verdediging waren het de bezoekers die de score openden. In de achttiende minuut leidde een stevige overtreding van Moordrecht tot een vrije trap voor de Haagse ploeg. WIK-trainer Geoffrey van Loenen gaf aan dat daarna de stoppen doorsloegen bij de tegenstander en dat er een klap en een kopstoot werden uitgedeeld. Na veel getrek en geduw gaf arbiter Perrein een afkoelingsperiode aan. Moordrecht besloot daarna niet meer verder te willen spelen.

Wanica Star – SVO Buytenpark

Ook bij het duel tussen Wanica Star en SVO Buytenpark moest scheidsrechter Remco Broekhuizen de wedstrijd tijdelijk staken. Beide teams stonden binnen het half uur met tien man op het veld. Tuncay Gunes (Wanica Star) en Jounes Ktitu (SVO Buytenpark) moesten vroegtijdig de kleedkamer opzoeken. SVO Buytenpark nam voor rust een 0-1 voorsprong door een treffer van Arthur Krijgsman. Na de doelwisseling zorgde Erkan Sensoy voor de 0-2. Na een tegentreffer van Giovanni Meyer bepaalde weer Sensoy de eindstand op 1-3.

REMO – HDV

REMO had het lastig tegen HDV in de openingsfase maar kwam na 20 minuten spelen toch op voorsprong. Een lang bal van Taylor Schotte werd door Rafael Friendwijk verzilverd. Tien minuten later werd een bal door HDV laag voorgegeven en kon Soufyan El Hallouzi de 1-1 aantekenen. REMO kwam in de tweede helft beter uit de verf. Taylor Schotte en Kenneth Asporaat waren dicht bij de voorsprong, maar het was HDV dat scoorde via Redouan Akachar die doelman el-Nasri passeerde. Niet veel later kwam het antwoordt van REMO. Taylor Schotte die na een goeie actie van de linkerkant de bal voor zijn rechtervoet wist te krijgen, trok naar binnen en kon de bal in de winkelhaak te krijgen. REMO bleef doordrukken en scoorde in de laatste vijf minuten twee keer. Rafael Friendwijk en Mohammed Soliman zorgden voor een 4-2 overwinning.

5e klasse C

DVV Delft speelde een prima duel tegen koploper SCO’63 dat de eerste grote kans kreeg via Mohammed Amin Oulad Abdellah. Met net iets meer gespeeld werd een inzet van Duncan Pelle van Delft bij de tweede paal gestopt. In de tweede helft pakte DVV Delft de verrassende overwinning. In de 89e minuut was Sercinio Dieko trefzeker. Het duel, waarin de 17-jarige Quinten van den Bos debuteerde, werd door DVV Delft met 1-0 gewonnen.

Lees verder
Net binnen