Zaterdag 5B: GSC ESDO helemaal van slag, Quick heeft moeite met Toofan

GSC ESDO leed na de ruime winst op Moordrecht twee weken geleden haar tweede nederlaag op rij. Nu was DVC te sterk voor de Haagse ploeg. De Ster kon koploper ONA niet verrassen en Quick worstelde zich pas in de tweede helft langs Toofan.

GSC ESDO – DVC

Na de nederlaag tegen Toofan was nu ook DVC de baas over GSC ESDO. De thuisploeg kwam nog wel op een voorsprong dankzij een vroege treffer van Yassin Achalhi, maar ging de rust in met een 1-1 stand op het bord. Sjors van Vliet scoorde in de 43e minuut de gelijkmaker. Zeven minuten in de tweede helft zorgde Martin Verheij voor een 1-2 stand, maar vijf minuten later trok Djamel Boerstra de stand weer gelijk. Met een fantastisch schot vanaf vijfentwintig meter bezorgde Melvin Legierse de bezoekende equipe van trainer Marco Immers (foto) een verrassende 2-3 zege.

De Ster – ONA

Koploper ONA zag de nederlaag van GSC ESDO met vreugde tegemoet. Zelf won de Goudse ploeg met 0-2 van hekkensluiter De Ster. De voorsprong van ONA op GSC ESDO bedraagt nu zes punten.

Quick (H) – Toofan

Quick had overhand in de eerste helft tegen Toofan en kreeg grote kansen, maar kon die niet benutten. Uit één van de weinige aanvallen waren de bezoekers wel trefzeker en gingen aan de thee met een 0-1 stand op het bord. In de tweede helft werd na tien minuten spelen een bal van Kees Noorman van richting veranderd en verdween achter de doelman van Toofan in de touwen. Quick bracht wat wisselspelers in en kon met de verse krachten toch nog de zege pakken dankzij een treffer van Tobias van Emst. Door de winstpartij klom Quick naar de tweede plaats op de ranglijst.