Zaterdag 4D: Graaf Willem II VAC profiteert van misstap concurrent IJVV de Zwervers

Een mooie zege van Graaf Willem II VAC in Boskoop tegen BCG Floreant, nog mooier was het nieuws dat directe concurrent IJVV de Zwervers niet verder kwam dan 1-1 tegen vv Groeneweg, waardoor de titelstrijd in 4D er alleen maar spannender op is geworden. Lachende derde is FC Zoetermeer, dat met BCG Floreant strijdt om de vierde plek. FC Zoetermeer versloeg Moerkapelle, waardoor de voorsprong op de directe concurrent nu vijf punten bedraagt. KSD-Marine gaat spannende weken tegemoet om directe degradatie te voorkomen. Bij Haagse Hout – SEV was de nodige opschudding met diverse kaarten tot gevolg.

Tekst: Peter Petit

BGC Floreant – Graaf Willem II VAC

De equipe van hoofdcoach Jan de Jong (foto) nam na veertien minuten onverwachts de leiding, dankzij een mooi doelpunt van Mitchell Stam. Na de 1-1 stand bij de rust, bepaalden ‘de graven’ uit Wassenaar het spel in de tweede helft, uitmondend in een vroeg doelpunt van Brian de Jong (47). Graaf Willem II VAC gaf de voorsprong daarna niet meer uit handen. Leo Dijkhuizen, Rico de Boer en wederom Brian de Jong bepaalden en eindstand op 1-5. Na afloop vreugdekreten uit de monden van de Graaf Willem II VAC-spelers toen de uitslag van grote concurrent IJVV De Zwervers bekend werd:  puntenverlies (1-1) tegen vv Groeneweg. Graaf Willem is nu de trotse koploper, maar IJVV de Zwervers heeft nog één wedstrijd te goed. Bij winst van deze inhaalwedstrijd staan beide teams gelijk met 53 punten, maar heeft Graaf Willem een beter doelsaldo.

Zestienhoven – KSD Marine

Alarmfase rood voor het elftal van trainer Henk Baggerman na de 3-1 nederlaag tegen RCSV Zestienhoven. Met de huidige plek op de ranglijst is KSD Marine veroordeeld tot rechtstreekse degradatie naar de vijfde klasse. De wedstrijd langs de vertrek- en landingsbanen in Rotterdam kenmerkte zich door het geven van de nodige gele kaarten van arbiter John de Vos. Het doelpunt van KSD Marine werd gescoord door Romano Charité.

FC Zoetermeer – Moerkapelle

De eerste helft was volledig voor de thuisploeg onder leiding van de volgend seizoen naar Reeuwijk vertrekkende trainer Leroy Vaes. Na twintig minuten scoorde Emre Terlemis na een individuele actie vanaf de zestienmeter. De tweede Zoetermeerse goal kwam op naam van Jonas van den Heuvel op aangeven van Jessy Vermeer. Na de tegentreffer van Moerkapelle ging het bergafwaarts met het spel van de thuisploeg, die nog recht had op twee strafschoppen maar die niet kreeg. De penalty die uiteindelijk wel werd gegeven, was zelfs volgens het FC Zoetermeer-kamp onterecht, maar werd niet benut. Dat in de tweede helft het vizier bij de thuisploeg niet op scherp stond, daar maalde na afloop niemand om, immers de drie belangrijke punten op weg naar een vierde eindplek, waren binnen.

Haagse Hout – SEV

Knap gelijkspel van de thuisploeg, nog steeds in gevecht om degradatie te ontlopen. Met nog zeven duels te gaan, zou Haagse Hout in principe nog 21 punten kunnen halen zichzelf veilig spelen of nacompetitie halen. Doelpuntenmakers voor de ploeg uit Mariahoeve: Burak Huyuken en Ali Han Sarican. SEV kan nu een beetje opgelucht adem halen met een negende plek, maar het team van hoofdcoach Kenneth Soechit is alles behalve veilig. Voor de Kastelenring bewoners waren Tommy van den Berg en Reanderick de Jong productief. Niet bepaald een prettige wedstrijd voor de leidsman die de handen vol had met brandjes blussen en het uitdelen van gele kaarten.

NOC Kralingen – RVC Celeritas

Een broodnodige overwinning voor RVC Celeritas, dat in de eerste helft nog geen raad wist om de kansen toen al te verzilveren. Wie anders dan goaltjesdief Jergo Leijdekkers scoorde in de tweede helft beide Rijswijkse doelpunten. Einduitslag 0-2 voor de ploeg van Dennis Young.