Zaterdag 4A: BSC’68 zet lastig duel tegen Nicolaas Boys om in winst

Na een moeizame eerste helft kwam BSC’68 tegen het sterke Nicolaas Boys in het tweede bedrijf beter uit de verf. De equipe van trainer Abdullah Sari (foto) won de wedstrijd met het kleinst mogelijke verschil.

Nicolaas Boys, dat de vierde plaats inneemt, liet in de eerste helft weinig voetbal zien. De tegenstander uit Nieuwveen beperkte zich tot verdedigen en speelde dus voornamelijk op eigen helft. BSC’68 kreeg twee kansen, maar kon die niet benutten.

Omzettingen

In de tweede helft deed Sari een aantal omzettingen en was de ploeg uit Benthuizen heer en meester. Twee kansen werden nog gemist en vervolgens was Lijon Korving ook dicht bij een treffer. Hij kon een goede voorzet van Joep van Straalen net niet inkoppen. Vijf minuten later was het wel raak. Een duel in de lucht werd door Stijn van Leeuwen gewonnen. De bal kwam bij Korving terecht, die niet twijfelde en vanuit de draai de bal in de verre hoek deponeerde. BSC’68 kreeg nog kansen, maar de stand bleef 1-0.