Zaterdag 3C: benauwde zeges voor DSVP en OLIVEO, Delftse clubs onderuit

Op de twintigste speeldag moesten DHL, SEP en Ariston’80 het onderspit delven in hun duels. DHL kwam net tekort tegen Charlois en ook SEP verloor met klein verschil van FC Maense. Ariston’80 leed een 0-1 nederlaag tegen Zwarte Pijl. Topploegen DSVP en OLIVEO stapten wel met een victorie van het veld.

Tekst: Roland van der Linden       |    Foto’s: MFH-Design & Sabine van Oosten

OLIVEO – CVC Reeuwijk

Op Sportpark De Groene Wijdte speelde OLIVEO geen beste wedstrijd tegen laagvlieger CVC Reeuwijk. De ploeg van trainer Willem van der Smit won het duel wel. In de 25e minuut viel de enige treffer van de wedstrijd. Via een aanval over diverse schijven kreeg Bob Ruigrok de bal en die kon vrij voor het doel de winnende treffer aantekenen: 1-0.

CKC – DSVP

Ook DSVP, dat op een derde plaats staat, won haar wedstrijd. CKC nam nog wel de leiding in het duel, maar zag nog voor rust de club uit Pijnacker op gelijke hoogte komen dankzij Rowdi Nobbe. Na de thee miste Nick van der Eijk een strafschop, maar was hij even later toch verantwoordelijk voor de 1-2 voorsprong. CKC kon nog langszij komen, maar Nick Jense schoot DSVP naar een 2-3 overwining.

SEP – FC Maense

SEP had een overwinning op FC Maense nodig om haar benarde positie te verbeten. Al bij rust keek de ploeg van trainer Marcel de Letter tegen een 1-2 achterstand aan. Karim Ross scoorde voor SEP de 1-1. In de tweede helft kon SEP het tij niet meer keren. Zelfs een toegekende strafschop werd niet benut. (Foto’s SEP-FC Maense: Sabine van Oosten)

Ariston’80 – Zwarte Pijl

De studenten boden goed tegenstand aan de Rotterdamse koploper en bereikten de rust met een 0-0 stand op het bord. In de tweede helft moest Ariston’80 zich alsnog gewonnen geven. Zwarte Pijl ving de thuisreis aan met een 0-1 overwinning op zak. (Foto’s Ariston’80-Zwrate Pijl: MFH-Design)

DHL – Charlois sv

DHL leed een kostbare nederlaag in de thuiswedstrijd tegen concurrent Charlois. Beide teams hadden voorafgaand aan het duel achttien punten. Al binnen een minuut kwamen de bezoekers op een 0-1 voorsprong. Na de gelijkmaker van Ismail Bouyardane nam Charlois opnieuw de leiding. Drie man blokkeerden de Delftse keeper waarna de 1-2 op het bord kwam. DHL kwam met tien man te staan na een rode kaart, maar kon daarna toch op 2-2 komen. Marcus Slagveer nam de gelijkmaker voor zijn rekening. Uiteindelijk trok DHL toch aan het kortste eind. Charlois trok het duel met 2-3 naar zich toe.