Zaterdag 3A: Blauw-Zwart gelijk, winst voor DWO en Stompwijk’92

Onderaan de ranglijst was Stompwijk’92 opnieuw aan de winnende hand en kroop naar de onderkant van de middenmoot toe. Ook DWO was succesvol op vreemde bodem en heeft de vierde plaats stevig in handen. Blauw -Zwart speelde gelijk tegen Nieuwkoop, dat lijstaanvoerder was.

Nieuwkoop – Blauw Zwart

In de eerste helft waren beide teams aan elkaar gewaagd. De eerste kans was voor de Wassenaarders, maar Bram Smit zag zijn schot geblokt worden. Kaj Kronenburg schoot in de rebound over het doel heen. De treffer viel aan de andere kant in de 37e minuut. Robin Voorend zag de bal voor zijn voeten komen na een goede redding van doelman Wout de Hollander. Voorend zorgde voor een 1-0 ruststand.

Na de thee had de thuisploeg een goede kans op de 2-0, maar De Hollander liet zich niet opnieuw passeren. Na wat tactische aanpassingen bij Blauw-Zwart ging de ploeg van trainer Alan Campfens (foto) vol voor de zege. Bastiaan Hendriksen zag zijn inzet via de binnenkant van de paal het doel in gaan. De 1-1 werd ook de eindstand.

Sporting Leiden – Stompwijk’92

De strijd om niet rechtstreeks te degraderen wordt steeds spannender. De nummers 12, 13 en 14 degraderen naar de vierde klasse. Stompwijk’92 staat op de twaalfde plaats, maar deed goede zaken door concurrent Sporting Leiden een 2-3 nederlaag toe te brengen. Kevin van Bemmelen bracht voor rust de 0-1 op het scorebord. Na de thee waren ook Kite Beuvink en Joeri van der Salm trefzeker.

Lugdunum – DWO

Trainer Dennis Olman zag zijn team heer en meester zijn in de eerste helft, maar DWO kon het grote kwaliteitsverschil niet in doelpunten uitdrukken. De treffer die de Zoetermeerders scoorden werd onterecht afgekeurd. Na de thee had DWO nog steeds de overhand en liep weg naar een 0-3 overwinning. Gino Bergwerff, Daniël van Hek en Kurtley de Windt namen de treffers voor hun rekening. Na een tegentreffer van de Leidse thuisclub bepaalde weer Daniël van Hek na een fraaie aanval via Anass Zeriouhi de eindstand op 1-4.