Zaterdag 2E: RKDEO-Vitesse Delft gestaakt door blessure scheidsrechter

Het belangrijke duel in de tweede klasse E tussen RKDEO en Vitesse Delft haalde helaas het einde niet. Scheidsrechter Ed Pietermaan raakte voor rust al geblesseerd, hield het vol tot de rust, maar moest toen definitief afhaken.

Tekst & foto’s: Sander de Hollander

In de openingsfase was RKDEO iets beter aan de bal, maar kon niet tot noemenswaardige kansen komen. In de negentiende minuut kwam een vrije trap van RKDEO vanaf de zijkant voor het doel. Jack Doorschodt probeerde het vanaf de rand van de zestien, maar er zat nog een voetje tussen van een speler van Vitesse Delft.

Vier minuten later een vrije trap aan de andere kant, maar de bal ging voorlangs het Nootdorpse doel. Na bijna een half uur op de klok ging scheidsrechter Ed Pieterman even naar de kant voor een blessurebehandeling aan zijn hamstring. Enkele minuten later kon het duel hervat worden en bleef Pieterman grotendeels het duel vanuit de middencirkel leiden.

Na dik een half uur balverlies in de defensie van Vitesse Delft, waar RKDEO-speler Olaf Kramer de bal veroverde, maar zijn voorzet had geen effect omdat er niemand van RKDEO voor het Delftse doel aanwezig was. RKDEO was de eerste helft wat beter aan de bal, maar dus niet tot echte kansen en Vitesse Delft speelde voorzichtig om niet te snel tegen een achterstand aan te lopen.

In de rust gaf scheidsrechter Ed Pieterman aan dat hij niet meer verder kon. Er werd omgeroepen of er een invaller-scheidsrechter aanwezig was en ook RKDEO trachtte per telefoon een vervanger te vinden en slaagde daar ook in. Alleen die invaller-scheidsrechter werd door Vitesse Delft niet geaccepteerd en moest het duel dus definitief gestaakt worden. De aanwezig KNVB-rapporteur maakt rapport op van zijn bevindingen en meldt dat aan de KNVB.

 

 

 

Lees verder
Net binnen