Zaterdag 1B: HVV neemt afstand van degradatieplaatsen na winst op UVS

Op De Diepput stonden HVV en UVS tegenover elkaar in het strijdperk. Beide teams bivakkeren in het rechterrijtje en vechten tegen degradatie. De Kroonleeuwen wonnen het belangrijke duel en hebben nu een voorsprong van vijf punten op UVS.

Tekst: Roland van der Linden       |      Foto’s: Patrick Gorlee

Onder leiding van arbiter Van Pinxteren stonden HVV en UVS aan de aftrap. De Leidse bezoekers kregen de eerste kansen, maar konden die niet verzilveren. In de twintigste minuut scoorde HVV en kwam de formatie van trainer André Wetzel op 1-0door een treffer van Quinten Jakobs. HVV kreeg vlak na de treffer weer een kans, maar die bleef onbenut. UVS drong daarna aan, maar kon pas in de slotfase van de eerste helft tot scoren komen. Na het onderuithalen van Raul Dubbeldeman kreeg UVS een strafschop. Tomas Tavilla was trefzeker vanaf elf meter: 1-1.

In de tweede helft ging UVS op zoek naar een voorsprong. Een treffer van Daan van der Zwaan in de 82e minuut werd afgekeurd vanwege buitenspel. Met nog een minuut te spelen was het HVV, dat via Juriaan van Wijngaarden de winnende treffer produceerde: 2-1. Kort daarna kreeg HVV nog een rode kaart. Het had geen invloed meer op de uitslag.