Zaterdag 1B: Doelpunten heel duur bij sv Den Hoorn tegen Die Haghe

Op het regenachtige E.R. van Dijk Sportcomplex stond zaterdag op het programma het duel tussen sv Den Hoorn en Die Haghe, waarin beide teams te maken hebben met de overgebleven schade uit de laatst gespeelde wedstrijden.

Foto’s: HMA-Fotografie

Zo kampte sv Den Hoorn met schorsingen uit het gestaakte duel tegen VELO. Die Haghe moest het na de 0-1 nederlaag tegen sv Honselersdijk doen zonder de vaste krachten Noah Abid, Sander de Jong en Nicky Linnenbank. Het zou een naar verwachting interessant duel kunnen worden, waarin beide teams de nodige gaten moeten opvullen.

Het was Desley Koegler die in de achtste minuut na een goede bal van achteruit de eerste kans van de wedstrijd kreeg, hij wist echter niet te scoren. Aan de andere kant was het sv Den Hoorn dat via een goede voorzet een vrije kopkans kreeg die op de vuisten van doelman Justin van Look belandde.

In de 36e minuut werd Maurizio Marinacci door een goede steekpass één op één gezet met Die Haghe-keeper Justin van Look. Het was echter de sterk spelende Blnd Ahmed, die net op tijd een goed verdedigend blok zette. Vlak voor rust was er nog een grote kans voor Sami Aoulad Said van Die Haghe, maar door goed keeperswerk van Niels de Ridder leverd ook dit geen treffer op. Beide teams gingen naar binnen voor de thee met een terechte 0-0 tussenstand.

Aan het begin van de tweede helft kreeg zowel sv Den Hoorn als Die Haghe grote kansen op het eerste doelpunt. Zo schoot Mike de Graaf van dertig meter snoeihard op de paal. Ook in het vervolg van de wedstrijd bleven beide teams in evenwicht en waren er af en toe wat kansjes. Een opvallend moment in de 72ste minuut was het wisselmoment van Robin Laming, die na negen maanden weer terug op de velden verscheen. Gelijk hierna kreeg Noa de Jong, die voor meer dreiging zorgde, een grote mogelijkheid, maar hij kopte net over.

De wedstrijd eindigde in een brilstand (0-0) zodat beide teams kregen waar ze recht op hadden: één punt. Volgende week speelt sv Den Hoorn de uitwedstrijd tegen VUC. Die Haghe zal het moeten opnemen tegen hekkensluiter DHC.