Zaterdag 1B: Sterk Voorschoten’97 wint eenvoudig van koploper DSO

Op Sportpark Adegeest liep DSO tegen haar vierde nederlaag van het seizoen aan. De Zoetermeerse formatie van trainer Bert de Best voelt nu de concurrentie weer in de nek hijgen. Door de zege houdt Voorschoten’97 de hoop op een plek in de nacompetitie levend.

Tekst: Roland van der Linden         |      Foto’s: Franca Dobbe

In de eerste minuut claimde Voorschoten’97 hands in het strafschopgebied, maar de arbiter wilde van niets weten. Drie minuten later kon de groengele formatie alsnog juichen. Mo Maatoug zorgde vanuit een hard schot voor de 1-0. Voorschoten’97 bleef sterk spelen en hield DSO bij het eigen doel vandaan. Ronnie Verplancke zag nog een schot gestopt worden door de Zoetermeerse doelman Sven Wolfsheimer, waardoor de stand bij rust nog steeds 1-0 was.

Ook in de tweede helft was de thuisploeg de betere partij. Voorschoten’97 leek een strafschop te krijgen na een overtreding op Maatoug, maar de bal werd uiteindelijk door arbiter Dorrestijn buiten het strafschopgebied neergelegd. DSO leek wat meer druk te gaan zetten, maar kreeg daarna in korte tijd twee treffers om de oren. In de counter zorgde Miquel Boersma voor de 2-0 en in de 70e minuut volgde een treffer van Ronnie Verplancke. Met de 3-0 op het bord klok ook het eindsignaal.

(Klik HIER voor meer foto’s van Voorschoten’97-DSO)