Zaterdag 1B: Degradatie voor DHC na verpletterende nederlaag tegen VELO

DHC leek wat meer tegenstand te gaan bieden, nadat het onlangs het eerste punt bemachtigde tegen sv Nootdorp. Zaterdag ging het op eigen veld in Delft echter mis tegen titelkandidaat VELO. De Wateringers konden heerlijk werken aan het doelsaldo en schoten vijftienmaal raak. DHC wist wel de eer te redden: 1-15.

Tekst: Wicher Schreuders         |       Foto’s: Aad van der Knaap

Het eerste wapenfeit in de wedstrijd DHC – VELO kwam van de ploeg van trainer John de Letter. Al na één minuut spelen belandde een hard schot van Zakaria el Barzouhi op de lat, boven VELO-goalie Jari Puister. Vervolgens redde aan de andere kant eerst DHC-doelman Marciano van Dam op de inzet van Tony van der IJssel, maar al na vier minuten kwam toch de 0-1 op het scorebord.

DHC bleef aanvallen, wat na elf minuten resulteerde in een volgend hard schot op de lat buiten bereik van Puister, deze keer een inzet van Fatih Ozbilek. Vervolgens scoorden de Westlanders in twee minuten tijd twee doelpunten waarmee het al 0-3 was. De aanvallende pogingen van DHC oogden best aardig, maar leidden verder niet tot enig resultaat. VELO scoorde in het slotkwartier voor de pauze met de regelmaat van de klok wel en zelfs driemaal. Eénmaal uit een door scheidsrechter Rini Laros (Waalwijk) toegekende strafschop. De theepauze kwam daarmee bij 0-6.

Na de doelwisseling ging VELO door met scoren. Het wist dat in de tweede helft nog maar liefst negen keer te doen. Vooral met diepe ballen door het DHC-centrum bleek de ploeg van trainer Kevin van der Geest heel succesvol. De weerstand van DHC-zijde werd geleidelijk aan minder, zodat het voor VELO steeds makkelijker werd om te scoren. Na 84 minuten spelen, bij de stand van 0-14, wist DHC eindelijk iets terug te doen. Brahim Karoumi haalde van grote afstand uit en onhoudbaar voor Puister sloeg de bal in de kruising in: 1-14. In de slotseconden wist VELO nogmaals te scoren waarmee het 1-15 werd.

Na een opleving in de afgelopen weken – uit bij Wippolder, thuis tegen sv Nootdorp en in mindere mate zelfs ook nog uit bij UVS – was het nu weer een mindere wedstrijd van de groen-zwarten, waarin het vooral verdedigend heel matig was. Door deze uitslag is DHC formeel gedegradeerd, met na twintig wedstrijden één punt. Dat is echter geen verrassing, want dat zat er vanaf de start van de competitie al aan te komen. Lichtpuntje in deze wedstrijd was opnieuw dat DHC bleef proberen sportief, aanvallend en positief te voetballen, maar daar krijg je geen punten voor. VELO klimt door deze zege naar de tweede plaats en staat nu bovendien in verliespunten gelijk met koploper DSO.

De doelpunten van VELO kwamen in dit duel van Roderick Meinema (5x), Ricky van Mierlo (3x), Tony van den IJssel (2x) en eenmaal wisten het Delftse doel te vinden Mo Ozdemir, Lars de Jong, Joey Kouters, Irshan Jagbandhan en Mike Das.