Tweede Divisie: Scheveningen haalt ook bij Noordwijk volle buit binnen

Scheveningen is aan een prima serie bezig. Nu werd Noordwijk op de Duinwetering met 0-2 aan de zegekar gebonden. De Houtrust-bewoners gingen met een dikverdiende 0-1 voorsprong aan de thee. Na dik een uur spelen kon de formatie van trainer John Blok de tweede treffer vieren: 0-2.

Tekst: Ton Beije       |      Foto’s: Orange Pictures

Scheveningen kwam al vroeg in de wedstrijd aan de leiding. Al na negen minuten spelen moest de man aan het scorebord in actie komen. Na een goede Scheveningse aanval met in de hoofdrollen Kevin Gómez Nieto en Mehmet Aldogan, kwam de bal via de eerstgenoemde voor het doel, waar de bal voor de voeten kwam van spits Michael de Niet, die niet aarzelde en de 0-1 aantekende.

Noordwijk, dat vorige week pas laat in het duel bij Excelsior Maassluis onderuitging, moest ook nu weer in de achtervolging. Scheveningen had pech dat halverwege de eerste helft Gautam Kalpoe met een blessure het veld moest verlaten. Voor hem kwam in het veld Maarten Rieder. De volgende mogelijkheid was weer voor Scheveningen, maar doelman Lars Jansen wist een kopbal van Tim Peters uit zijn doel te houden. Na ruim een half uur spelen liep diezelfde Peters tegen een gele kaart aan, gegeven door scheidsrechter Thijs Dogterom. Pas in de vijfendertigste minuut kwam Noordwijk tot het eerste fatsoenlijke schot op het Scheveningse doel, maar goalie Sven van der Maaten was alert.

Met die 0-1 stand brak ook de rust aan. Trainer Blok had geen redenen te wisselen, maar bij Noordwijk wel een nieuwe speler in het veld. Raïes Roshanali bleef in de kleedkamer achter en voor hem kwam Lucas Coopmans in het veld. Noordwijk was nu in het begin van het tweede bedrijf wat meer in de aanval te zien. Een inzet van invaller Coopmans belandde op het dak van het doel. Na een uur hoopte Noordwijk-trainer Zethof zijn ploeg tot meer actie aan te zetten, maar het kostte hem wel een gele kaart.

Vier minuten later zag Scheveningen kans om de voorsprong te verdubbelen. Het zat niet tegen, een inzet van Tim Peters verdween via de paal in het Noordwijkse doel: 0-2. In de laatste tien minuten liep Scheveningen nog tegen twee gele kaarten aan. Doelman Sven van der Maaten wilde de bal goed leggen, wat door arbiter Dogterom werd uitgelegd als tijdrekken en Mehmet Aldogan rondde in buitenspelpositie alsnog af en kreeg ook het geel voorgehouden. Scheveningen hield knap stand, want ondanks vijf minuten extra kwam er in de 0-2 stand geen verandering meer.