O23 4I: Winst voor topploegen Verburch en Scheveningen

Lijstaanvoerder Verburch boekte een ruime overwinning op HMSH. Ook achtervolger Scheveningen was aan de winnende hand. Op Houtrust kreeg WIK met 3-1 klop. KMD kwam er niet aan te pas tegen HBSS.

Tekst: Roland van der Linden

Verburch O23 – HMSH O23

Koploper Verburch was duidelijk de meerdere van HMSH. De club uit Poeldijk speelde de nummer laatst op de ranglijst naar een 5-1 nederlaag. Mauro Hulst (3x), Lorenzo Bernadon en Addis Haillemariam scoorden voor Verburch. Bij een 4-0 achterstand was Thymo Scheper trefzeker voor de mannen van trainer Thanasi Ntinoudis.

Scheveningen O23 – WIK O23

Thuisploeg Scheveningen kon rustig opbouwen en zocht de aanval. De 1-0 liet ook niet lang op zich wachten. Een goede aanval beginnend vanaf rechts werd door linksbuiten Younes Zibouh goed afgerond. Uit een vrije trap schoot Yahmairo Rebai WIK daarna op gelijke hoogte: 1-1. Trainer Leo Pronk (foto) zag zijn ploeg Scheveningen opnieuw de aanval zoeken en een strafschop krijgen nadat een speler van achteren werd aangetikt. Younes Zibouh was opnieuw trefzeker: 2-1. In de tweede helft was WIK wat feller en creëerde wat kleine kansjes. De grote mogelijkheden waren voor Scheveningen, dat via Chrisma Laguerre de bevrijdende 3-1 scoorde.

KMD O23 – HBSS O23

In een sportief duel waren de bezoekers uit Schiedam niet eens zoveel sterker dan KMD, maar veel effectiever in de afwerking. HBSS won het duel met 1-5. De enige treffer van de Wateringers kwam op naam van Stuart Vastenburg.

 

Lees verder