O23 4H: FC Zoetermeer veel te sterk voor XerxesDZB 2, OLIVEO langs DSO

sv Nootdorp veroverde de eerste plaats na een zege op Zestienhoven. De Nootdopers werden geholpen doordat DSVP Soccer Boys op 1-1 hield. OLIVEO troefde DSO af in een uitduel. FC Zoetermeer won ook op vreemde bodem.

Zestienhoven O23 – sv Nootdorp O23

Zestienhoven en sv Nootdorp waren erg aan elkaar gewaagd. Al na vijf minuten opende Nick van Embden de score namens sv Nootdorp. De bezoekers trokken het spel meer en meer naar zich toe, maar konden de voorsprong niet uitbreiden. Aan de andere kant kwam Zestienhoven via een mooi schot bijna op gelijke hoogte, maar Jordi de Bruin redde schitterend. Na de thee was er veel strijd van beide kanten. Zestienhoven had meer balbezit, maar kreeg geen echte kansen. sv Nootdorp kon  met een paar gevaarlijke uitvallen bijna scoren, maar de bal ging er niet in: 0-1.

XerxesDZB O23-2 – FC Zoetermeer O23

FC Zoetermeer ging vanaf de aftrap vol voor de overwinning en was duidelijk de betere ploeg. Na de eerste helft stonden de bezoekers al op een 0-2 voorsprong door goals van Björn van Heijst en Dylan Versluis. Na de doelwisseling bleef de ploeg van trainer Ferdy Macnack (foto) het net vinden. Micheal Minquel (2x), door Dylan Versluis, Caspar Buurman en Kirit Kerklaan voerden de score op naar 0-7. FC Zoetermeer staat door deze zege op de derde positie.

DSO O23 – OLIVEO O23

In een spannend duel had DSO in de eerste helft meer balbezit, maar stond de organisatie bij OLIVEO goed. DSO was slordig in de eindpass en OLIVEO kwam steeds beter in de wedstrijd. Na een half uur spelen kopte Thomas Zandbergen na een vrije trap de 0-1 binnen. In de tweede helft kreeg OLIVEO een goede kans op de 0-2, maar de bal van Nigel Rijfkogel ging naast. In de 75e minuut kwam DSO op gelijke hoogte door een treffer van Anis El Messaoudi uit een scrimmage. OLIVEO bleef rustig en bleef voetballen. Tien minuten voor het eindsignaal scoorde Nigel Rijfkogel de winnende treffer: 1-2.

Soccer Boys O23 – DSVP O23

Tegen koploper Soccer Boys boekte DSVP een goed resultaat. De thuisclub uit Bleiswijk nam nog wel een 1-0 voorsprong in de eerste helft. Vlak voor het eindsignaal veroverde DSVP nog een punt. Riccardo Jongejan nam de 1-1 voor zijn rekening.