O23 3D/3E: Magere zege voor RKDEO, TAC’90 haalt flink uit

In 3D had RKDEO het lastig tegen hekkensluiter sv Charlois, maar won uiteindelijk wel. In de E-poule blijft Graaf Willem II VAC druk zetten op koploper sv Den Hoorn. Wilhelmus werd met 1-2 verslagen. TAC’90 was een maatje te groot voor RKDEO 2.

Tekst: Roland van der Linden          |      Foto’s: Sander de Hollander

3e divisie D

RKDEO O23 – sv Charlois O23

Tegen de Rotterdamse hekkensluiter boekte RKDEO maar een kleine overwinning. In Nootdorp won de ploeg van trainer Devin Krul door een treffer van Nordin Magnouji met 1-0. Dankzij de zege staat RKDEO op plaats in de middenmoot.

3e divisie E

TAC’90 – RKDEO O23/2

In de eerste helft ging het gelijk op in het duel waarin veel strijd en passie zat. Halverwege de eerste helft paste TAC’90-trainer Fouad Guernaoui de speelwijze iets aan, waardoor de Haagse ploeg makkelijker ging voetballen. Uit een strafschop schoot Ayoub Zoulali de 1-0 binnen in de 38e minuut. TAC’90 gaf geen kans weg. Na de thee zette RKDEO 2 meer druk en kreeg wat kansjes. TAC’90 bleef er goed uitkomen in de tegenaanval en kon het duel beslissen. Moatamid Tahiri zorgde voor de 2-0, waarna TAC’90 druk bleef zetten. In de 71e minuut viel de 3-0 door Mert Dogrusoz na een schitterende aanval over meerdere schijven. Vijf minuten later zorgde Ayoub Zoulali voor de 4-0 eindstand na een schitterende individuele actie vanaf de eigen helft.

Wilhelmus O23 – Graaf Willem II VAC O23

Na de eerste helft ging Graaf Willem II VAC met een 0-1 stand aan de thee. Beide teams kregen hun kansen om te scoren. Uit een fraaie aanval scoorde Rachid Haynes op aangeven van Pele Schauten. In het tweede deel van de wedstrijd leverde Lukas Tremp de bal in en kon Wilhelmus door een treffer van SIeb Bos op gelijke hoogte komen: 1-1. Wilhelmus rook bloed en Graaf Willem beperkte zich toch de counter. De Voorburgers raakten de paal en de lat, maar moesten toch een nederlaag incasseren. Uit een strafschop scoorde Rachid Haynes de 1-2.