O23 2B: Quick wint spannend topduel met Kozakken Boys, monsterzege HBS

HBS baarde opzien door in het uitduel bij FC Skillz flink uit te halen. Het duel eindigde in 1-11. Quick deed ook goede zaken door de het duel met medekoploper Kozakken Boys in winst om te zetten. VELO versloeg Spijkenisse.

Kozakken Boys – Quick (H)

De thuisploeg was de sterkste in de openingsfase en dit leidde dan ook tot de 1-0 voorsprong voor de Werkendammers. De Haantjes herpakten zich van de tegenslag en kwamen in de 27e minuut langszij. Ferdi Ecki scoorde op aangeven van Boris van der Wiel. De 1-2 liet niet lang op zich wachten. Met een fraaie halve omhaal scoorde Van der Wiel. Na rust domineerde Quick en liep het uit naar 1-4. Beide treffers werden geproduceerd door aanvoerder Tom van der Akker. In een slotoffensief kwam Kozakken Boys nog gevaarlijk terug. De thuisploeg kwam tot twee treffers, waardoor het duel eindigde in 3-4.

FC Skillz – HBS

De Kraaien kwamen al binnen tien minuten op een 0-2 voorsprong. Er sloop daarna wat slordigheid in het spel van HBS, waardoor FC Skillz door een treffer van Abdessamie el Bouzrouti terug kon komen tot 1-2. HBS pakte de draad weer op en stond bij rust met 1-4 voor. Na de thee kreeg de formatie van Mike de Geer kans na kans en scoorde volop, waardoor de eindstand 1-11 werd. Koen Starrenburg, Sem Reuser, Jasper Hooft (2x), Staf Spijkerman (2x), Boris Wetzel (2x), Julian van den Raad, Tyson Zarrinkelk en Kai van Heusden waren trefzeker namens HBS.

VELO O23 – Spijkenisse O23

VELO deed goede zaken tegen Spijkenisse. In de strijd om weg te komen bij de onderste plaatsen boekten de Wateringers een 1-0 overwinning. Abel Dries (foto) heeft scoorde in de tweede helft de enige treffer van de wedstrijd. VELO bezet nog steeds de zesde plaats maar heeft weer aansluiting bij de middenmoot gevonden.