Zaterdag 1B: Eerste remise Wippolder, sv Nootdorp schiet niet veel op met punt

Op een druilerige zaterdagmiddag moest sv Nootdorp  volle bak gaan voor drie punten om weg te komen uit de onderste regionen, terwijl gastheer Wippolder vrijuit op zoek kon gaan naar aansluiting bij de top drie. Het werd uiteindelijk een gelijkspel. Wippolder boekte hiermee voor het eerst dit seizoen een remise , een bijzonder moment voor de blauw-witten, waar het geregeld alles of niets is. sv Nootdorp zag veel concurrenten wel winnen en was daarom achteraf niet geheel content.

Foto’s: Perry Biemans (SportSnap.nl)

Vanaf de aftrap lieten beide ploegen zien vooruit te willen spelen. Dit leverde direct kansen op voor Lorenzo Dijksman, die alleen voor doelman De Leeuw van sv Nootdorp verscheen en op de paal mikte. In de achttiende minuut moest keeper Dion de Jong van Wippolder redden op een knappe inzet van Jop Verhagen, maar halverwege de eerste helft kwam de thuisploeg op voorsprong. Noah Biemans onderschepte de bal, speelde zich mooi vrij en legde de bal diep op de weggelopen Berto de Vree. De Vree aarzelde niet en schoot hard de 1-0 binnen.

sv Nootdorp kroop iets meer uit de schulp en dit resulteerde in de 31e minuut in de gelijkmaker. Bij een voorzet zat de Wippolder-defensie er niet kort genoeg op, waardoor gelegenheidsspits Vincent Romeijn de 1-1 kon inkoppen.  De ploegen wilden wel, maar waren hierna wat slordig in de passing en de rust leek aan te breken met deze stand. Een paar minuten voor rust was het echter Wippolder dat wederom op voorsprong kwam. Jordy Krassenburg leverde een goede vrije trap af en het was Lorenzo Dijksman, die de bal binnenwerkte: 2-1.

Wippolder dacht prettig te kunnen gaan rusten, maar een minuut later kwam sv Nootdorp weer terug. Een diepe bal van de Nootdorpers leverde een twijfelmoment op voor het doel van De Jong en het was de jonge Jens Raven die de 2-2 kon binnentikken.

Wissels

Na de rust veel net-niet-pogingen en zowel sv Nootdorp-trainer Jeroen Struis als zijn collega Mark Moen wisselden, maar dit leverde geen geweldige momenten op. Wippolder kreeg twee mogelijkheden en doelman De Jong moest aan de andere kant vlak voor tijd vliegend naar de bovenhoek om sv Nootdorp van een late overwinning af te houden.

Een gedeelde vierde plek voor Wippolder en sv Nootdorp, dat alle zeilen bij moet zetten om van de tiende (p/d)plek af te komen. Komend weekend voor alle ploegen een vrij moment om alles klaar te zetten voor de eindspurt in deze spannende eerste klasse zaterdag.