Zondag 3D: SVH haalt uit naar APWC in degradatiestrijd

Voorschoten’97 en Taurus konden deze zondag geen potten breken. De studenten waren zoals verwacht niet opgewassen tegen koploper FC Abcoude. Voorschoten’97 verloor van FC Aalsmeer. SVH leverde een knappe prestatie met een ruime zege op AWPC.

Tekst: Roland van der Linden    |     Foto’s: Aad van der Knaap & Alex Pronk

SVH – APWC

Voetballend was de thuisploeg de hele wedstrijd beter dan de tegenstander uit Amersfoort. In de eerste helft had SVH meer moeten scoren, maar de teller bleef steken op een bescheiden 1-0 stand. Na de thee startte SVH onrustig en APWC kreeg twee kansen. De thuisploeg herpakte zich en liep uit naar een 6-0 zege. Felipe Oliviera (2x), Joni Mateus, Anacle Antonio, Mouhsine El Arnouki en Wesley Schouten namen de doelpunten voor hun rekening. Door de overwinning heeft SVH nog alle kans om rechtstreekse degradatie te ontlopen. De achterstand op HWD is geslonken tot een punt. (Foto’s SVH-APWC: Aad van der Knaap)

Taurus – FC Abcoude

De studenten waren meer dan een maatje te klein voor koploper FC Abcoude. In de eerste helft kregen de bezoekers zeker tien goede kansen, maar ze konden er maar drie benutten. Zion Linger, Magdy ibrahim en Job Vermeulen namen de treffers voor hun rekening. (Foto’s Taurus-FC Abcoude: Alex Pronk)

In de tweede helft ging FC Abcoude vrolijk verder met scoren. Milan Geertsma bracht de 0-4 op het bord, waarna ook Genaro Snijders zijn doelpuntje meepikte: 0-5. Met zijn tweede treffer schoot Geertsma het halve dozijn vol. Dave Brouwers had het laatste woord en schoot de 0-7 op het bord.

FC Aalsmeer – Voorschoten’97

Voorschoten’97 ziet de problemen alleen maar groter worden. De ploeg van trainer Denis Luhulima kreeg met 3-0 klop van het sterke FC Aalsmeer. Voorschoten’97 heeft nu vijf punten achterstand op HOV/DJSCR, dat op de veilige negende plaats staat. Voorschoten’97 heeft nog vijf duels te spelen.

 

Lees verder