Zondag 1B: Duur puntverlies TAC’90 in slotseconden

Het zit TAC’90 niet mee. Diep in blessuretijd leidde de ploeg van Arie van der Padt met 2-3 bij Sarto, maar een dubieus gegeven strafschop kostte de bezoekers alsnog de overwinning. Tot overmaat van ramp was Jabrane el Yousseffi even daarvoor ook nog met tweemaal geel van het veld gestuurd.

Tekst: Hans Kulk

Na de 2-0 nederlaag bij Nemelaer, het 0-1 thuisverlies tegen Heeze en het 3-3 gelijke spel bij Sarto zijn de kampioenskansen van TAC’90 in waarde gedaald. Maar ondanks het ene punt in die drie duels staat de ploeg van Arie van der Padt slechts zes punten achter op koploper SC Kruisland en moet het eerder gestaakte duel tegen Geldrop, bij een 1-1 tussenstand, nog worden uitgespeeld. Met negen man, aangezien Rensy Barradas en Jhudamier Marchena beiden ‘rood’ kregen.

Maar nog even terug naar het duel met Sarto, waarin TAC’90 al na negen minuten een 0-1 voorsprong nam door Randall Labordus. Voor de bezoekers leek er niets aan de hand, maar bij rust stond niet TAC’90 op voorsprong maar Sarto: 2-1.

Voorsprong

Na de pauze gebeurde er genoeg voor beide doelen maar doelpunten bleven vooralsnog uit. Tot de 58e minuut toen Mo el Osrouti (foto) de 2-2 binnenschoot. In de 79e minuut deed hij dat nog eens dunnetjes over: 2-3. Vlak voor tijd leek TAC’90 zelfs op 2-4 te komen, maar Jesus Penate faalde jammerlijk.

Strafschop

In de slotseconden van duel gaf coach Arie van der Padt op de bank aan het gevoel te hebben dat Sarto nog een strafschop zou krijgen. Zijn gevoel werd ‘beloond’. In de 97e minuut wees de dienstdoende leidsman naar de stip nadat een speler van Sarto ‘zomaar’ naar de grond was gegaan. Het werd 3-3, waardoor de bezoekers uit Den Haag twee kostbare punten in de strijd om het kampioenschap lieten liggen. Ook raakte Van der Padt in de blessuretijd Jabrane el Youseffi kwijt. Na een vermeende overtreding, waarvoor hij zijn eerste gele kaart kreeg en zijn reactie ‘dit was toch geen overtreding scheids’, kon hij voortijdig gaan douchen.

Het wordt zwaar, maar de Takdier Boys en Amar Deep Combinatie doet nog altijd mee om de titel in de eerste klasse B. Nog 6,5 duel om de puntjes op de spreekwoordelijke ‘i’ te zetten.

Lees verder
Net binnen