Zondag 4e Divisie: HBS en 2-2 ‘het lijkt een gewoonte te gaan worden’

In de afgelopen zeven duels vijfmaal met 2-2 gelijk spelen doen niet veel clubs HBS na. Het vijfde 2-2 gelijke spel viel zondagmiddag te bewonderen op sportpark De Kloet in Grootebroek, waar De Zouaven haar thuisduels afwerkt. Koploper Hoogeveen verloor, waardoor de ‘Kraaien’ zelfs een puntje inliepen.

Tekst: Hans Kulk

Wie in de laatste zeven duels van HBS vijfmaal een 2-2 had voorspeld, had met een geringe inzet multimiljonair kunnen worden. Want hoe vaak komt dit voor? Men lijkt er in ieder geval een abonnement voor af te kunnen sluiten.

Zondagmiddag leek er in Grootebroek, de thuisbasis van De Zouaven, lange tijd geen vuiltje aan de lucht voor de ‘Kraaien’. De ploeg van Ekrem Kahya kwam na 21 minuten op voorsprong door Ilias Kariouh (0-1) en eigenlijk was het wachten op meer treffers van de bezoekers uit Den Haag. Schoten van Fabian Hilpert en Martijn Le Congé werden echter door De Zouaven-goalie uit zijn doel geranseld.

Evenwicht

Een 2-2 gelijkspel leek helemaal niet aanstaande, maar halverwege de tweede helft stond het niet 0-3 voor de ‘Kraaien’, maar leidde De Zouaven: 2-1. Gelukkig voor HBS bracht Brayen Bröcker (foto) de stand koppend weer in evenwicht: 2-2. En ondanks een bal op de lat en een grote kans voor diezelfde Bröcker kwam er in de stand geen verandering meer.

Spannend

Door het verlies van Hoogeveen (2-3) en SJC (0-3) en de winst van Purmersteijn (2-0) en RKAVV (4-1) is het ongekend spannend in de Vierde Divisie A. Hoogeveen leidt met 47 punten uit 24 duels, gevolgd door HBS (24-46), Purmersteijn (24-45), RKAVV (24-45) en SJC (24-45).

Nog zes duels te gaan. Over twee weken wordt de competitie in de Vierde Divisie hervat. Hoogeveen treft Westlandia, HBS ontvangt Alcides, RKAVV is gastheer voor VKW, SJC gaat op bezoek bij Be Quick 1887, terwijl Purmersteijn bezoek krijgt van Alphense Boys. Wie het weet mag het zeggen, ik weet het in ieder geval niet!

Lees verder