Zondag 4e Divisie: RKAVV terug in titelrace na overtuigende zege op Velsen

RKAVV heeft eindelijk weer eens een productieve middag achter de rug. Na de winterstop hadden de Leidschendammers veel moeite met het maken van doelpunten. In de acht wedstrijden die het speelde in 2023 scoorde het maar vijf treffers. Tegen Velsen vloog een deel van de kansen er wel in, waardoor RKAVV zich mag gaan opmaken voor een zinderende ontknoping van het seizoen.

Tekst: Jonas Bloemen

Bij RKAVV keerde Remco Overdevest terug in het elftal en daar had de ploeg van trainer Maurizio Ceccucci al snel profijt van. Vroeg in de wedstrijd dook hij met een goede loopactie alleen voor het doel op. Tot een schietkans kwam het echter niet omdat de aanval werd afgefloten wegens buitenspel. De Velsen-defensie was blijkbaar nog niet voldoende gewaarschuwd, want na een kleine tien minuten maakte Overdevest opnieuw een geweldige loopactie. Ditmaal werd hij vervolgens uitstekend bediend door Robin Steffens, waarna de aanvalsleider de 0-1 in het doel schoot.

RKAVV bleef gas geven en dat resulteerde in nog een flink aantal mogelijkheden. Direct na de openingstreffer snelde Tom Plezier richting het doel, maar hij werd op het allerlaatste moment nog achterhaald. Even later zette Remco Overdevest Edwin Agyare alleen voor het doel, maar de buitenspeler schoot vanuit een lastige hoek tegen doelman Flecken aan. Ook Asim Metin mocht aanleggen voor een schot. Hij krulde de bal fraai richting de bovenhoek, maar eenmaal daar aangekomen plukte Flecken de bal uit de lucht. Een tweede treffer hing in de lucht en na een half uur spelen kwam dat doelpunt er ook. Na een handsbal mocht Zakaria Amrani vanaf elf meter aanleggen. Hij faalde niet en zette daarmee de 0-2 op het scorebord.

Strafschop

Het leek een eenvoudige middag te gaan worden voor RKAVV, dat een heerlijke wedstrijd op de grasmat in Velsen legde en nauwelijks in de problemen kwam. Toch kwam Velsen acht minuten voor rust terug in de wedstrijd. Een scherpe voorzet werd binnengeschoten door Marc Kloosterboer: 1-2. Op slag van rust vergrootte RKAVV de marge alweer naar twee nadat Zakaria Amrani wederom een strafschop mocht gaan nemen. Ditmaal nadat Edwin Agyare ondersteboven werd gelopen door Sandro Staal. Ook nu was de elfmetertrap van Amrani overtuigend: 1-3.

Ook na rust was het RKAVV dat de dienst uitmaakte. Hoewel de Leidschendammers wel ietwat gas terug leken te nemen, bleef het vrij eenvoudig uit de problemen. Toen Tristan Croes na een uur spelen een ingooi van Jubilee Djan wist te promoveren tot een vierde doelpunt was de wedstrijd al helemaal gespeeld. RKAVV vertrok terug naar Leidschendam met een 1-4 zege op zak. Tegelijkertijd zag het de concurrentie punten verspelen, waardoor het nog slechts twee punten achter koploper Hoogeveen staat. De ontknoping in de vierde divisie A belooft een groot spektakel te gaan worden. Het gat tussen koploper Hoogeveen en de nummer acht Rohda Raalte is slechts zes punten. Daartussen zitten tal van ploegen, die tot het einde mee zullen blijven doen om het kampioenschap.