Zondag 3e Divisie: TOGB stuurt Gemert met nederlaag naar huis

TOGB heeft op een zonovergoten sportpark Het Hoge Land Gemert op een 3-1 nederlaag getrakteerd. Voor de pauze zette Merick Heintjes TOGB op voorsprong. Dean Zandbergen verdubbelde de marge naar twee voor de thee. Na de rust kwamen de bezoekers terug in de wedstrijd via aanvoerder Ralf Kemper. Vanaf de strafschopstip was het Dean Zandbergen die de 3-1 eindstand binnenschoot.

Tekst & foto’s: Ron Fruining

Door de afwezigheid bij TOGB van Jay Zandbergen, hij was de gehele week ziek, en de geschorste Leroy Zwarteveld, vormde alleskunner Finn Ameling en Wouter Vermeer samen met Merick Heintje de middenlinie voor de gastheren. Het was de eerste keer dat TOGB, met dit middenveld speelde. Gemert had eveneens meerdere al dan niet langer afwezige spelers, waardoor de patronen van de gasten ook niet vanzelf tot stand kwamen. Hierdoor trakteerden beide teams de toeschouwers in het eerste kwartier op voetbal dat veel weg had van een schaakspel tussen de beide zestienmeters. Foute passes aan beide kanten waren hierbij verklaard. Het was dus zoeken naar de juiste balans voor beide formaties, waardoor de uitgespeelde kansen niet talrijk waren voor beide doelen.

Merick Heintjes opende in minuut vijfentwintig de score namens TOGB. De aanvallende middenvelder troefde doelman Romeo Okonkwo van Gemert af. Nadat de doelman een inzet van TOGB-aanvaller Zandbergen had weten te keren, was Heintjes dodelijk namens TOGB vanuit de rebound: 1-0. Scheidsrechter Kuiper liet waar hij kon het spel doorgaan, hield de kaarten in de eerste 45 minuten op zak en zag TOGB voor de helftwissel de 2-0 scoren via Dean Zandbergen.

De tweede helft was net begonnen toen TOGB de eerste mogelijkheden kreeg. De inzet van Le Fevre werd door goed verdedigend werk van Gemert-verdediger Gregory Lammers onschadelijk gemaakt. Ook de inzet van Dean Zandbergen kon door de Gemertse verdediging onschadelijk worden gemaakt. Het was de opmaak voor een open en enerverende tweede helft. Gemert ging opzoek naar de aansluitingstreffer, terwijl TOGB het derde doelpunt probeerde te realiseren. TOGB stond hoog, waardoor er achter de verdediging veel ruimte lag. Het was Gemert, dat vroeg in de tweede helft optimaal profiteerde vanuit de omschakeling. Nadat Vincent Verbond balverlies leed was Gemert in de omschakeling succesvol. Gemert-aanvoerder Ralf Kemper dwong Verbond in de opbouw in een fout, waarna de bal door de gasten werd opgepikt. Kemper stuurde vervolgens Safa Kizir diep. De vleugelaanvaller leverde een perfecte voorzet af die door Kemper achter TOGB-doelman Moreno Zwarteveld werd geschoten: 2-1.

Het spel golfde op en neer. Gemert kreeg via Kemper de kans op de 2-2, maar de captain van de gasten vond het net niet voor een tweede maal namens Gemert. Voor het doel van Gemert-goalie Romeo Okonkwo, doken achtereen volgens Le Fevre, Heintjes, Zandbergen en invaller Steerneman op. De TOGB-aanvallers vonden of Okonkwo of een Gemert-verdediger op hun weg naar een derde treffer. In de andere zestien was het Moreno Zwarteveld die zijn doel goed verdedigde en geen tweede Gemert-treffer tolereerde op inzetten van Eon Herman en Mike van Zutphen.

TOGB bleef aandringen. Op een diepe bal ging Dean Zandbergen goed door en was eerder bij de bal dan Gemert-middenvelder Yentl Meyssen. Ondanks het coachen van doelman Okonkwo, greep Meyssen op een niet reglementaire wijze in. Zandbergen ging gewillig naar het kunstgras en scheidsrechter Kuiper bestrafte de overtreding van Meyssen met een elfmetertrap voor TOGB. Nadat Dean Zandbergen de bal had klaargelegd, legde hij aan voor zijn tweede van de middag. De TOGB-aanvaller liet doelman Olonkwo voor de derde maal deze middag kansloos: 3-1.

Het slotoffensief was voor TOGB. Vlak voor het eindsignaal was het Vincent Verbond die na een overtreding van Gemert op Twan Verdel, vanuit een vrijetrap de lat vol raakte. De terugspringende bal kon door de TOGB-aanval niet worden verzilverd. De 3-1 zege betekende dat TOGB in de derde periode aan kop bleef.

Komende zaterdagmiddag treft TOGB in Breda Baronie, dat momenteel op een nacompetitieplek op de ranglijst staat, terwijl Gemert bezoek krijgt van runner-up VVSB.