sc Monster ‘redt’ Westlands Schoolvoetbaltoernooi

De commissie van het UNICUM-Westlands schoolvoetbaltoernooi zat ruim een week geleden met de handen in het haar. Na de aanmelding van ruim honderd teams bleek dat men op dat moment zeker zes ‘halve velden’ tekort kwam om alle scholen in het wedstrijdprogramma een plaats te geven.

Een mogelijke oplossing om de wedstrijden nog korter te maken, was er eigenlijk niet. Er wordt immers al tweemaal tien minuten (poules van 4) of eenmaal vijftien minuten (poules van 5) gespeeld vanwege de beschikbaarheid van de velden voor de reguliere trainingen van de voetbalclubs.

Teleurstelling

Het zou toch niet moeten gebeuren dat het toernooi dat op 12 en 19 april a.s. voor de 55e keer zou worden gehouden na drie jaar coronaperikelen weer niet door zou kunnen gaan. Dat zou voor meer dan 1000 jonge voetballers een grote teleurstelling zijn. Gelukkig werd sc Monster bereid gevonden de organisatie uit de brand te helpen door de zes ‘halve velden‘ voor de voorronde op 12 april beschikbaar te stellen.

Dankbaar

De commissie Westlands Schoolvoetbal is de Monsterse vereniging daarvoor erg dankbaar en de spelertjes zullen dat natuurlijk ook zijn. Kijkend naar de nabije toekomst: de belangstelling (o.a. door het meisjesvoetbal) is groeiende, waardoor er meer accommodaties beschikbaar gesteld zouden moeten worden. Er zijn twaalf Westlandse voetbalclubs, waarvan slechts de helft de accommodatie beschikbaar stelt. Het moet toch mogelijk zijn dat meer Westlandse clubs in de komende jaren een aantal velden aanbiedt.

Lees verder