Jeffrey van As, oud-technisch directeur ADO Haag: ,,Batterijen weer opgeladen”

Jeffrey van As (foto) werd ruim anderhalf jaar geleden ontslagen als technisch-directeur van het Kerkraadse Roda JC. Sindsdien zit de geboren Leidenaar, van 2017 tot 2020 technisch directeur bij ADO Den Haag, zonder club. In het voetbalpraatprogramma ‘Tafel Voetbal’ van de regionale tv-zender L1 Limburg, liet Van As (50) maandag weten de batterijen weer te hebben opgeladen en dat zijn zoektocht naar een nieuwe club nu echt is begonnen.

Tekst: Peter Petit

Van As werd in augustus 2021 overdonderd toen algemeen directeur Martijn Wisman samen met Joop Janssen, voorzitter van de raad van commissarissen van Roda JC, hem meedeelden, dat de functie van technisch directeur bij de kompelploeg kwam te vervallen en Van As met onmiddellijke ingang op non actief werd gesteld.

Moeilijk

,,Ik heb het daar best moeilijk mee gehad, want ik heb altijd met veel plezier, zeven dagen in de week dag en nacht bij Roda JC gewerkt”, aldus Van As. Inmiddels wacht de oud-verdediger nog steeds op een aanbod van een andere club. Gevraagd naar zijn toekomstplannen: ,,Ik ben klaar om bij een andere club in te stappen, ik heb geen voorkeur”, aldus Van As die in ieder geval weer ergens als technisch directeur aan de slag wil gaan. ,,Ik ben nu beter geïnformeerd over het betaalde voetbal dan in de tijd dat ik daarin zelf werkzaam was, omdat ik nu meer tijd heb echt naar voetbal te kijken”, aldus Van As, die regelmatig op de tribunes van de Zuid-Limburgse betaalde voetbalclubs is te vinden.

MVV

Volgens Reginald Thal, oud-voetballer van MVV en tafelgenoot van Van As in het programma, zou hij een goede kandidaat zijn om de vacature van technisch directeur in Maastricht te gaan vervullen. MVV en Van As zijn geen onbekenden voor elkaar, van 1992 tot 1996 werd hij door Ajax aan MVV verhuurd. ,,Maar ik heb ook goede contacten met Maurice Steijn, de huidige trainer van Sparta”, aldus Van As, die zelfs een terugkeer bij Roda JC, ook nog steeds op zoek naar een TD, niet uitsluit. Van As: ,,Het zou voor mij totaal geen probleem zijn om weer bij Roda JC aan de slag te gaan.”

Lees verder