Vrouwen 2B: DSVP  met moeite langs Forum Sport

In Pijnacker werd op maandagavond het duel gespeeld tussen topploeg DSVP en laagvlieger Forum Sport. Het duel ging lang gelijk op. Uiteindelijk trok DSVP aan het langste eind.

Tekst en foto’s: Alex Pronk

Na een kwartier spelen kreeg Forum Sport de eerste kans, maar het schot van de Voorburgers belandde op de lat. Zes minuten later was Forum Sport weer in de aanval. De bal werd gestopt door de keeper van DSVP. Uit de tegenaanval schoot Isabella Pieters de 1-0 binnen. Met deze stand werd ook de rust bereikt.

Tien minuten in de tweede helft werd Pieters op onjuiste manier gestopt net buiten het strafschopgebied. Arbiter Jeannette Scheur gaf toch een strafschop. Aanvoerder Romy Bruins bracht vanaf elf meter de 2-0 op het bord. Forum Sport zocht daarna de aanval en het duel speelde zich voornamelijk op de helft van de thuisclub af. Ginger Wouters zorgde in de 68e minuut voor de aansluitingstreffer. Verder kwamen de bezoeksters niet.

Vlak voor het eindsignaal had DSVP het laatste woord. De 15-jarige Sienna in ‘t Veld schoot uit de counter de 3-1 binnen. Trainer (a.i.) Marco Sloos van Forum Sport kreeg in de slotfase ook nog zijn tweede gele kaart.