KNVB-servers getroffen door cyberinbraak

Het ICT-netwerk op de KNVB Campus heeft te maken gekregen met een cyberinbraak. Alle servers worden grondig onderzocht om de impact hiervan helder te krijgen.

Eerder werd al duidelijk dat de primaire bedrijfsvoering niet in gevaar komt en dat bijvoorbeeld emailsystemen buiten schot zijn gebleven. Het voetbal gaat dus gewoon door zoals gepland. Maar nu is ook helder dat de cybercriminelen persoonlijke gegevens van KNVB-medewerkers illegaal in handen hebben gekregen. Er wordt nader uitgezocht om welke gegevens dit gaat. De cyberinbraak is gemeld bij de Autoriteit Persoonsgegevens.

Slachtoffer

Steeds meer organisaties worden geconfronteerd met cybercriminaliteit. De KNVB is hier ondanks ons beveiligingssysteem nu ook het slachtoffer van geworden. ,,We vinden het vooral heel erg dat onze medewerkers hier mogelijk mee te maken krijgen. Helaas hebben we op dit moment geen beter bericht. We doen er alles aan om de problemen te beperken”, laten de directieleden Marianne van Leeuwen (BV) en Jan Dirk van der Zee (AV) weten op de site van de voetbalbond.

Lees verder