Spakenburg hoeft niet op zondag te spelen door convenant BAV

Mocht Spakenburg vanavond de finale van het toernooi om de KNVB Beker halen, dan hoeft het niet op zondag te voetballen door een ondertekend convenant dat de voorloper van de Belangenorganisatie Amateur Voetbalverenigingen (BAV) in 2013 met de KNVB heeft afgesloten.

In dat convenant staat onder artikel 3: ‘De KNVB garandeert de BZV (voorloper BAV, red.) dat bij deze organisatie (ultimo juni 2013) aangesloten verenigingen die principieel alleen op zaterdag voetballen, nimmer genoodzaakt zullen worden tot het spelen van competitie- en/of bekerwedstrijden op zondag.’ Spakenburg is één van de verenigingen die op de lijst van de aangesloten clubs staat.

Henk van der Pol, bestuurslid Voetbalzaken van de BAV, zegt dat de KNVB Spakenburg nooit kan dwingen om op zondag te voetballen. Van der Pol was destijds betrokken bij het opstellen van het convenant. ,,Er staat heel duidelijk in dat clubs die worden genoemd in het convenant nooit op zondag hoeven te voetballen. In deze casus gaat het convenant boven het reglement van het bekertoernooi.”

Mocht Spakenburg de eindstrijd halen, staat de bekerfinale vooralsnog gepland op zondag 30 april.

Lees verder