Oud-ADO speler en trainer Mark Wotte wil met Syrië naar Olympische Spelen in Parijs

Mark Wotte (foto), sinds augustus 2022 werkzaam als technisch directeur van de jeugdploegen van de Syrische voetbalbond, wil zich met dat land plaatsen voor de komende Olympische Zomerspelen, volgend jaar in Parijs. Dat liet de geboren Tukker dinsdag weten in het NPO Radio 1-programma Villa VdB.

Tekst: Peter Petit

De nationale U23 ploeg van Syrië kan zich via de Asia Cup, dat begin 2024 in Quatar wordt gehouden, plaatsen voor deelname aan de komende Spelen. Voetbalnomade Wotte (62), in het bezit van een veelzijdige cv met daarop onder meer twee periodes bij ADO Den Haag als speler en als trainer, beseft maar al te goed dat definitieve plaatsing voor het Olympisch voetbaltoernooi ‘een moeilijke route’ is voor Syrië. ,,Maar we gaan ervoor knokken, kwalificatie voor de Spelen zou geweldig zijn”, aldus Wotte die volgende week met het Olympische elftal van Syrië aan de voorbereiding voor de Asia Cup begint.

Nederland

Momenteel zijn veel BVO’s in ons land op zoek naar een technisch-directeur maar Wotte liet desgevraagd weten dat station inmiddels te zijn gepasseerd. ,,Ik ben niet meer gemotiveerd om in Nederland als technisch-directeur aan de slag te gaan, mijn pad loopt anders”, aldus Wotte die de functie van technisch-directeur van 2004 tot 2005 bij Feyenoord vervulde. ,,Een hell of a job”, zo kijkt Wotte terug op die, voor hem niet zo makkelijke, periode in de Kuip.

(Foto: Orange Pictures)

Lees verder