O23 Cup: Forum Sport verslikt zich in OLIVEO, TAC’90 beker verder

HBS O23 plaatste zich al eerder voor de halve finale van het Haaglanden Voetbal Toernooi om de O23-cup. Nu voegden OLIVEO O23 en TAC’90 O23 zich bij de Kraaien. De club uit Pijnacker won verrassend van Forum Sport en TAC’90 was te sterk voor Zuid West DH.

Tekst: Roland van der Linden        |      Foto’s: Sander de Hollander

Forum Sport O23 – OLIVEO O23

OLIVEO begon prima aan het duel en kon Forum Sport goed vastzetten, maar amper tot echte kansen komen. In de vijftiende minuut ging een vrije trap van Mick van Leeuwen over de muur, maar OLIVEO-doelman Lennart Kleijwegt stond goed opgesteld. In het vervolg van de eerste helft kreeg Noah Boer nog twee kansen namens OLIVEO, maar de stand bleef 0-0.

In de tweede helft zette Forum Sport veel druk, maar de spitsen waren niet scherp in de afwerking. OLIVEO kon uit de counter gevaarlijk worden. In de 78e minuut scoorde Forum Sport, maar de treffer werd afgekeurd vanwege buitenspel. In blessuretijd kreeg OLIVEO een ingooi te nemen op de helft van de thuisclub. De bal kwam terecht bij Jerick van Eijk, die de bal richting de tweede paal schoot waar Noah Boer de bal kon binnenlopen: 0-1.

TAC’90 O23 – Zuid West DH O23

Competitiegenoten TAC’90 en Zuid West DH stonden tegenover elkaar in de kwartfinale van de O23-cup. De thuisploeg nam de leiding in het duel in de twintigste minuut door een treffer van Ayoub Zoulali. Na de gelijkmaker van Zuid West DH kwam TAC’90 vlak voor rust op 2-1. Nu was Youssef Ibrahim trefzeker voor de ploeg van trainer Fouad Guernaoui.

Voordeel

Na rust kwam Zuid West DH weer langszij en werd de stand 2-2. Binnen een kwartier had TAC’90 daarna het duel in haar voordeel beslist. Nourdin El Touni en Ayoub Zoulali (2x) zorgden voor een 5-2 stand. Abbas Saleem bepaalde vlak voor het eindsignaal de eindstand op 6-2. TAC’90 gaat nu in de halve finale op bezoek bij OLIVEO.