Sir Winston Cup: HBS in laatste minuut langs FC ’s-Gravenzande

In de kwartfinale van het Haaglanden Voetbal Toernooi om de Sir Winston Cup nam FC ’s-Gravenzande het op tegen HBS. Beide teams troffen elkaar ook al in de voorbereiding van dit seizoen, het werd toen een 2-2 gelijkspel. Beide ploegen zullen ongetwijfeld zo ver mogelijk willen komen in dit toernooi dus werden twee strijdbare teams verwacht, die er alles aan zouden doen om door te stoten naar de halve finale.

Tekst: Jan Hoogenraad        |      Foto’s: Peter Vermeer

In de eerste helft was FC ’s-Gravenzande wat meer op de helft van HBS te vinden, kreeg ook enkele scoringskansen, maar doelpunten bleven uit. Uit een hoekschop was er kort na de aftrap een kansje voor Roy van Beek, die trapte de bal bijna in één keer binnen, maar ging toch achter. In de zesde minuut dook Angelo Zwirs op voor de HBS-doelman, maar wist het niet af te maken en na een kwartier spelen speelde Roy van Beek goed af op Frank Broos, maar hij schoot de bal recht in de handen van doelman Silver Wartna.

Voor HBS was Ilias Kariouh (volgend seizoen Rijnsburgse Boys) kansrijk, maar via doelman Edgar Leerdam werd het een hoekschop. Hierna weer drie kansen op rij voor de thuisploeg. Joseph Goncalves speelde Frank Broos aan, maar de bal ging naast, hierna kwam Broos alleen voor de doelman, maar die stopte zijn inzet en ook Roy van Beek was niet succesvol. Aan de andere kant was er een prima mogelijkheid voor Fabian Hilpert, maar hij schoot de bal recht in de handen van doelman Edgar Leerdam. Hierna voor rust nog twee kansjes voor Roy van Beek, maar hij kreeg de bal niet in het doel.

Gelijk op

De tweede helft ging gelijk op. Met een veel te zacht schotje van Frank Broos in de 51e minuut had de HBS-doelman geen moeite. Aan de andere kant was Ilias Kariouh weer kansrijk, maar de doelman van de thuisploeg tikte de bal tot hoekschop. In de 68e minuut viel het eerste doelpunt toen invaller Yuri Westhoff de bal fraai achter Silver Wartna schoot: 1-0. Maar een minuut later was het alweer gelijk, want vanaf de aftrap werd de bal vanaf links goed voorgegeven en kopte Ilias Kariouh de bal achter Edgar Leerdam: 1-1.

Hierna golfde het spel heen en weer, Stefan Bruijn schoot van afstand net naast en Koen Starrenburg schoot voor HBS de bal in het zijnet via doelman Leerdam. De wedstrijd leek beslist te moeten worden middels het nemen van penalty’s, maar nadat een inzet van Roy van Beek nog tot hoekschop was verwerkt via doelman Silver Wartna, was het in de 90e minuut Ilias Kariouh die na een redding van doelman Edgar Leerdam de bal alsnog binnenschoot (2-3) en daardoor gaat HBS door naar de halve finale in de strijd om de Sir Winston Cup.

Spelersgroep FC ’s-Gravenzande:
Edgar Leerdam, Rick Boers (75. Jorik Koppers), Daan van Unen, Pascal Broch, Roy Vermolen, Twan van Meerten (75. Yordi Klepke), Angelo Zwirs (60. Nick Ruigrok), Joseph Goncalves (60. Stefan Bruijn), Frank Broos (60. Yuri Westhoff), Roy van Beek, Patrick Fonseca.

Opstelling HBS:
Silver Wartna, Levy Berends (46. Ian Baggerman), Jim Roberti, Sieb Verheul (46. Ebi Broug), Leroy Klootwijk (54. Berend Kaster), Ilias Kariouh, Fabian Zilpert (77. Koen Starrenburg), M. Mos, Mink Heuting, J. Hooft, Niels van Pelt.

Scheidsrechter was Manuel Uijttewaal uit Den Haag, langs de lijn geassisteerd door Jeff van Hamersveld uit Rotterdam en Wisse Maas uit Rotterdam.