O23 3e Divisie E: sv Den Hoorn pakt volle buit in blessuretijd tegen HVV

Koploper sv Den Hoorn hield op de valreep in het thuisduel tegen HVV de punten in eigen huis. De Haagse ploeg kwam vlak voor het eindsignaal op gelijke hoogte en leek een gelijkspel af te dwingen. In blessuretijd was sv Den Hoorn toch nog trefzeker.

Tekst: Roland van der Linden       |      Foto’s: Alex Pronk

In de eerste helft ging het spel snel op en neer en kregen beide teams kansen. Al in de tweede minuut kreeg HVV een strafschop. Bjarne van Bleiswijk haalde Lodewijk Dekker neer. Thom van Gisbergen schoot de bal binnen: 0-1. In de twintigste minuut kwam sv Den Hoorn op gelijke hoogte. Uit een combinatie scoorde Felix Nijman de 1-1. Vijf minuten later nam de thuisploeg van trainer Nick van den Bos de leiding. Felix Nijman werd onderuitgehaald in het strafschopgebied en benutte zelf de penalty: 2-1.

Na bijna een kwartier spelen was Efe Turkoglu trefzeker voor sv Den Hoorn. Arbiter Bidjai Bhagwanie keurde het doelpunt terecht af vanwege buitenspel. HVV was daarna de betere ploeg, maar kon de kansen niet benutten. Ook sv Den Hoorn kreeg mogelijkheden, maar de Haagse doelman hoefde niet in actie te komen. In de 87e minuut brak Coen Marey door en kon HVV weer langszij schieten: 2-2. Diep in de blessuretijd greep sv Den Hoorn toch nog de winst. Na een snelle ingooi kon Lars Pronk in de 95e minuut van dichtbij voor een 3-2 overwinning zorgen.