Zaalvoetbal: FC Westland komt net tekort tegen Futsal Rotterdam

De zaalvoetballers van FC Westland hebben zich in de uitwedstrijd tegen Futsal Rotterdam niet kunnen belonen met drie broodnodige punten. Waar FC Westland in de thuiswedstrijd tegen de Rotterdammers nog met 11-6 wist te winnen, verloor het afgelopen vrijdag met een nipte 5-4.

Tekst: Peter Borman

De ploeg uit Rotterdam kwam feller en energieker uit de startblokken en profiteerde met twee doelpunten door persoonlijke fouten aan Westlandse kant. Een verwoestend schot van Mouhsine El Arnouki bracht FC Westland weer terug in de wedstrijd: 2-1. Futsal Rotterdam wist echter het verschil weer op twee doelpunten te brengen na zwak ingrijpen door FC Westland.

Touwtjes

In de tweede helft had FC Westland veel steviger de touwtjes in handen en creëerde kans na kans, maar bleek de keeper aan Rotterdamse kant vaak de sta-in-de-weg. Uiteindelijk bracht Karam Boukhari (foto) na een goed uitgespeelde aanval FC Westland terug in de wedstrijd en via Mo Maatoug kwamen de bezoekers weer op een 3-3 gelijke hoogte. Nadat Futsal Rotterdam op 4-3 voorsprong was gekomen, was het opnieuw Karam Boukhari die de ploeg van James Dhanai op 4-4 bracht. Waar FC Westland verzuimde om op voorsprong te komen, was het Wesley Schouten die Futsal Rotterdam negen minuten voor tijd de 5-4 bezorgde en dit bleek uiteindelijk de eindstand.

Twee wedstrijden

Voor FC Westland resteren nu nog twee wedstrijden om aan directe degradatie te ontkomen door twee ploegen onder zich te houden. Dit zijn echter totaal geen gemakkelijke opgaven. De nummer één en drie komen op bezoek in Sporthal Hoge Veld. Op 14 april komt Zeemacht Uit Den Helder en op 28 april komt lijstaanvoerder Scagha’66 uit Schagen naar Hoge Veld in de laatste speelronde. In beide wedstrijden is de aftrap om 21.30 uur.