Vrouwen Cup: Forum Sport een klasse beter dan SEP

Op Sportpark Tanthof-Zuid was de ploeg uit Voorburg heer en meester in het duel met SEP. Forum Sport plaatste zich door een ruime 0-4 overwinning voor de halve finale van het Haaglanden Voetbal Toernooi.

Tegen de koploper van de zaterdag 3e klasse D zette Forum Sport bij balverlies meteen druk, waardoor vaak snel de bal weer veroverd werd en kansen gecreëerd konden worden. In de twintigste minuut kon Eline Hoogteijling (foto, archief) de score openen na een fraaie steekbal van Hannah Molleman. Kort daarna viel de 0-2. Na een mooie aanval over diverse schijven kwam Bibi van der Linden voor de keepster te staan en rondde goed af.

Druk

Na de rust hetzelfde spelbeeld op het veld. Forum Sport zette vol druk op SEP en kreeg via Ginger Wouters diverse kansen, maar zij kon ze niet benutten. Halverwege de tweede helft kreeg Forum Sport een strafschop. Eline Hoogteijling schoot de 0-3 binnen. Vijf minuten voor het eindsignaal stelde Ginger Wouters met een steekbal Dafhna Geels in staat om de bal hoog in het doel te schieten. De 0-4 was ook de eindstand. Forum Sport stuit in de halve finale op Die Haghe.