Vrouwen Cup: RKAVV schakelt FC ’s-Gravenzande uit na strafschoppen

Op de Kastelenring bleef het duel tussen RKAVV en FC ’s-Gravenzande na negentig minuten spelen onbeslist. Na een 2-2 eindstand moesten strafschoppen de beslissing brengen. RKAVV bleek die materie beter te beheersen dan de bezoeksters uit het Westland.

In de eerste helft bleven de doelpunten uit en gingen RKAVV en FC ’s-Gravenzande aan de thee met een 0-0 stand op het scorebord. Na de hervatting nam FC ’s-Gravenzande tot twee keer toe een voorsprong. Fee Golin en Femke Sjoerdsma namen de treffers voor hun rekening.

Gelijktrekken

RKAVV kon in beide gevallen de stand gelijktrekken. Namens de ploeg van trainster Nikita van der Wijngaard (foto) was Lianne van Oosterwijk in beide gevallen verantwoordelijk voor de gelijkmaker. In de beslissende strafschoppenserie kwam RKAVV als winnaar uit de bus.