KNVB komt met statement naar aanleiding van gebeurtenissen rond Feyenoord-Ajax

Tijdens de halve finalewedstrijd om de TOTO KNVB-beker in de Kuip tussen Feyenoord en Ajax gooide ‘een supporter’ vanaf de tribune een aansteker richting veld en daarbij werd Davy Klaassen geraakt en moest met een hoofdwond het veld verlaten.

De wedstrijd werd ook een half uur gestaakt en daarna alsnog uitgespeeld, Ajax won met 1-2 en plaatste zich daarmee voor de finale tegen PSV. Naar aanleiding van de gebeurtenissen in de Kuip bracht de KNVB het volgende statement uit:

Vanavond hebben we tijdens de halve finale van het bekertoernooi gezien dat een speler aan zijn hoofd gewond is geraakt doordat iemand uit het publiek een voorwerp naar het veld gooide. Dit ondanks de voorzorgsmaatregelen, zoals netten op verschillende plaatsen in het stadion.

Onlangs is een speler door een supporter geslagen en nu is er opnieuw een dieptepunt bereikt. Duizenden mensen gaan naar het stadion om de spelers te zien voetballen. Dan is het krankzinnig dat zij op het veld kennelijk niet veilig zijn. Natuurlijk nemen clubs en organisaties voorzorgsmaatregelen, maar het begint bij de intenties van de daders. Als je niet voor het voetbal naar het stadion komt, maar om te rellen, blijf dan vooral weg: het voetbal, de clubs, de echte supporters en de spelers zijn beter af zonder jou.

Lees verder