Wilhelmus op zoek naar nieuwe voorzitter en secretaris

Wilhelmus is naarstig op zoek naar kandidaten die zich, samen met de andere bestuursleden en vrijwilligers, willen gaan inzetten als voorzitter en secretaris van de club.

Op de Algemene Ledenvergadering in oktober 2022 werd het al aangekondigd: voorzitter Bouke Wartna (foto) en secretaris Christoph van Beers zullen zich aan het einde van dit seizoen (2022-2023) niet opnieuw kandidaat stellen voor een bestuursfunctie.

Wartna en Van Beers daarover op de clubsite: ,,Het is alweer vijf jaar geleden dat wij als voorzitter en secretaris begonnen. Die vijf jaar zijn werkelijk voorbij gevlogen. We hebben in die tijd, samen met de andere bestuursleden en vrijwilligers, veel mooie dingen mogen meemaken. Natuurlijk waren er ook dingen die wat minder leuk waren. Wie zit er bijvoorbeeld te wachten op een pandemie die bijna alles plat legt? Maar hé, it’s all in the game!”

Hoogtepunten

,,Hoogtepunten waren er zoals gezegd genoeg”, gaat het duo verder. ,,Zo is ons complex verder verbeterd. We hebben bijvoorbeeld ons hoofdveld zien veranderen in een prachtig kunstgrasveld. Ook de andere velden zijn vernieuwd. Op het dak van ons kleedkamergebouw zijn zonnepanelen geplaatst en de ouderwetse halogeen verlichting langs de velden werd vervangen door zuinige LED-lampen. We zagen ook de introductie van het wedstrijdtenue voor héél de vereniging en ons logo werd gemoderniseerd. En ook niet onbelangrijk: we staan er als club goed op bij onze partners, de KNVB en de gemeenten. Kortom, we zijn klaar om ons 110-jarig bestaan te vieren; en dan is het fijn om te weten dat onze horeca goed begint te draaien, ook de sponsoring weer aantrekt en we nog steeds leuke feestjes en activiteiten kunnen organiseren, zoals de vermaarde Wilhelmus Jeugddag en de Haaglanden Voetbal Finaledag.”

Sportief

Ook al staat het eerste team er momenteel niet rooskleurig voor in de tweede klasse, waren er voor Bouke Wartna en Christoph van Beers toch ook op voetbaltechnisch gebied mooie momenten. ,,Kijk eens wat er met onze jeugdelftallen is gebeurd. Zij zijn over de volle breedte op een veel hoger niveau gaan spelen. En hoe gaaf was het om mee te maken hoe in 2019 ons eerste, tweede en derde elftal alle drie tegelijk promoveerden.”

Het was niet altijd gemakkelijk. Maar Wilhelmus bevindt zich op de goede weg. Het duo hoopt dat snel een nieuwe voorzitter en secretaris aan de leden kunnen worden voorgesteld.

 

Lees verder