Voormalig top-scheidsrechter Roelof Luinge fluit zaterdag CION-FC Skillz

Zaterdag staat er een belangrijke inhaalwedstrijd op het programma in de tweede klasse E. Dan spelen in Vlaardingen CION en FC Skillz tegen elkaar. Het duel staat onder leiding van oud-betaald voetbalarbiter Roelof Luinge (foto).

De wedstrijd werd eerder dit seizoen afgelast. De sportieve belangen zijn enorm, gezien het een rechtstreeks duel is om de tweede periodetitel. FC Skillz staat in deze periode bovenaan met negentien punten en CION staat vierde met zeventien punten. ,,Dit betekent, dat wij aan een gelijkspel (en uiteraard winst) voldoende hebben om de periode te pakken en CION moet winnen om die titel in de wacht te slepen”, weet FC Skillz-voorzitter Terry Konings.

Kraker

Bij het duel is een neutraal trio aangesteld. Als scheidsrechter dus Luinge (met ruim 845 Eredivisiewedstrijden op zijn naam) en hij wordt langs de lijn geassisteerd door de heren Van Krimpen en Apperloo. Een heuse paaskraker, die zaterdag om half drie begint. Uiteraard is ook Haaglanden Voetbal van de partij.

RKDEO-Vitesse Delft

Haaglanden Voetbal is ook aanwezig bij het uit te spelen duel in diezelfde tweede klasse E tussen RKDEO en Vitesse Delft. Dat duel werd vorige week door een blessure van scheidsrechter Ed Pietereman in de rust gestaakt bij een 0-0 stand.

Van beide wedstrijden zaterdagavond verslag en foto’s op deze website.

Lees verder