Zaalvoetbal: Verlies zvv Den Haag, RS en Stompwijk’92 in evenwicht

Bij het vrouwenzaalvoetbal was er, vanwege een trainingsstage van het Nederlandteam voor de WK-kwalificatiewedstrijd tegen Moldavië (zaterdag 15 april in Topsportcentrum Almere, 22.00 uur) een inhaalweek gepland, terwijl bij de mannen wel een volledige competitieronde werd afgewerkt.

Tekst: Alex Pronk

Eredivisie mannen

AGOVV – zvv Den Haag

zvv Den Haag was met een kleine selectie vertrokken naar Apeldoorn. Gelukkig konden de spelers die aan de ramadan meededen nog even iets eten voordat de wedstrijd begon. Binnen een minuut stond AGOVV op voorsprong door een van richting veranderd schot van Rachid Boughalab, die via het been van Nawfal Boutkabout in het doel verdween: 1-0. De ploeg uit Den Haag liet daarna zien ondanks een smalle selectie goed te kunnen voetballen en kreeg eigenlijk de overhand qua kansen.

De 1-1 via aanvoerder Morad Chalhi, na een schitterende aanval in de negende minuut, was dus geen verrassing. Vier minuten later bekroonde Nawfal Boutkabout zijn goede wedstrijd met een schitterend doelpunt: 1-2. Met deze stand werd de rust bereikt.

Na de wisseling van helft was er een meer aandringend AGOVV, maar zvv Den Haag was niet onder de indruk en doelman Radu Iordache was voor de tegenstander een grote sta-in-de-weg. Toch viel de 2-2 in de 25e minuut via een eigen doelpunt van Nawfal Boutkabout. Bij deze stand ging het over en weer, maar de beste kansen waren toch voor zvv Den Haag.

Maar zoals het meestal gaat als je onderaan staat, viel in de laatste drie minuten van de wedstrijd het kwartje voor de Haagse ploeg de verkeerde kant op. Via een doelpunt van Joey Jejanan (3-2) en twee treffers van Rachid Boughalab werd de eindstand van 5-2 bereikt. Coach Gerald Baars reageerde: ,,We hebben ons in Apeldoorn van een goede kant laten zien, ondanks de nederlaag.”

1e divisie A

Futsal Rotterdam – FC Westland

In Topsporthal Rotterdam kwam FC Westland net tekort tegen Futsal Rotterdam, na ruststand van 3-1 verloor FC Westland met 5-4 van de Rotterdamse formatie, dat Wesley Schouten (veldspeler van SVH) in haar gelederen had.

Topklasse B

Berkel – FC Westland 2

In Vermeulen Sporthal in Berkel en Rodenrijs werd FC Westland 2 met grote cijfers verslagen: 11-2. Namens FC Westland 2 scoorde James Dhanai  (foto) beide doelpunten.

Rotterdamse Studenten – Stompwijk’92

Stompwijk’92 kon zich veilig spelen en had genoeg aan één punt. Stompwijk’92 begon goed en fel aan de wedstrijd. Na een kans van de Rotterdamse Studenten wist Stompwijk’92 zelf tot tweemaal toe te scoren via Sem van der Salm en Lars van Santen. Stompwijk’92 kreeg vervolgens nog legio kansen, die niet benut werden. In een tegenstoot maakte Rotterdamse Studenten via aanvoerder Augusto Cassarotti, de 1-2 en werd het weer spannend. Dit was ook de ruststand.

De tweede helft begon Rotterdamse Studenten feller dan Stompwijk’92 en dit resulteerde in de 2-2 via Alex de Gouveia en 3-2 door een eigen doelpunt van Nick van den Bosch. Richting het einde van de wedstrijd ging Stompwijk’92 meer druk zetten en ging ook de doelman Joeri van der Salm mee naar voren. Uiteindelijk had dit effect en zorgde Sem Sweere voor de 3-3 eindstand.

zvv Den Haag 2 – Zuid West DH

Scheidsrechter John Duiker zag in Sportcampus Zuiderpark een leuke derby tussen zvv Den Haag 2 en Zuid West DH. Na een ruststand van 4-0 won het reserveteam van zvv Den Haag met 8-3. Namens zvv Den Haag scoorden aanvoerder Luthmarnick Maria, Anass el Jaouhari (beiden tweemaal), André Rumampuk, Mohammed Ouarraki, Randall Labordus en Brahim Saidi. Namens Zuid West DH wisten Redouan Azougagh (tweemaal waarvan één uit een strafschop) en Sadik El Gholabzouri zzv Den Haag-doelman Elias Chouardi te passeren.

Multicult – ASW

De ploeg van coach Basri Güçlü kon niet met de hoofdmacht uitkomen, omdat aanvoerder Ali Boussasboun namens zijn veldteam van GSC ESDO alle spelers wilde sparen voor het duel tegen DVC. Nu waren er spelers actief, die normaal in het zesde zaalteam (het laagste niveau) uitkomen en waren er ook maar vier man, inclusief coach Basri Güçlü, beschikbaar. Scheidsrechter Remko Lochtenberg zag dan ook ASW in vijftig minuten tijd de wedstrijd met 4-21 winnen. Per toeval scoorden alle vier de spelers eenmaal: Khayyem Sarwar, Mohamed Achalhi, Ilyas Demir en aanvoerder/coach Basri Güçlü.

Hoofdklasse C

Lugdunum – Stanga

In de Leidse sporthal De Zijl verloor Stanga met 5-1 van Lugdunum. Volgens coach Steven Poeran was het een heel slechte wedstrijd. De spelers acteerden zonder overtuiging. Naast dat Poeran het een zeer slechte wedstrijd vond, vond hij ook scheidsrechter Dirk Hellenberg erg slecht. Lugdunum maakte daar gebruik van en Stanga ging er niet goed mee om. Het enige doelpunt kwam op naam van Rico Kogeldans.

FC Boshuizen 2 – Tutor

In de Leidse 3-Oktoberhal won de Delftse studentenvereniging Tutor, na een ruststand van 1-3, met 1-5 van het reserveteam van FC Boshuizen. Het openingsdoelpunt kwam van het schoen van Raf van Oosterhout, daarna verdubbelde Niels van Lon de score naar 0-2. Het derde doelpunt wist Oscar Farrando te scoren: 0-3. Nog voor het rustsignaal zorgde aanvoerder Said Ajar voor de 1-3.

Na kleine pauze werd het 1-4 door een tweede goal van Niels van Lon en hij kon ook, na een fraaie soloactie, zijn derde treffer voor zijn rekening nemen, maar Ingmar Boshuizen had andere plannen en tikte als laatste de bal binnen: 1-5.

Deze week worden er bijna geen wedstrijden gespeeld vanwege de paasvakantie, maar er wordt wel in de Topklasse (Futsal Rotterdam 2 – Stompwijk’92) en in Hoofdklasse (Stanga-Olympia GO) in sporthal Hoge Veld gespeeld.