Warming-up 4D: KSD-Marine heeft stunt nodig tegen IJVV de Zwervers

In 4D staat zaterdag één inhaalwedstrijd op de rol. Op de Militaire Sportterreinen aan de Oude Waalsdorperweg is KSD -Marine gastheer van IJVV de Zwervers.

Tekst: Peter Petit

Afgelopen zaterdag morsten de Rotterdammers tegen vv Groeneweg twee dure punten in de titelstrijd, waardoor naaste concurrent Graaf Willem II VAC in deze klasse nu aan de leiding gaat. Als De Zwervers zaterdag van KSD-Marine wint, staat het weer gelijk met de ploeg uit Wassenaar, dat echter door de monsterscore op sv Bolnes van twee weken geleden (17-0), een veel beter doelsaldo heeft.

Sensatie

De thuisploeg, onder leiding van hoofdtrainer Henk Baggerman (foto), staat voorafgaand aan dit duel op een rechtstreekse degradatieplaats met vijftien punten. Bij winst, hetgeen tegen het sterke IJVV de Zwervers echt een sensatie zou zijn, klimt KSD-Marine over NOC Kralingen heen in de stand, het verschil bedraagt maar één punt in het voordeel van de Kralingers. Eerder won de ploeg uit IJsselmonde van hoofdtrainer Jeremy Hagestein met 5-1 van de Waaldorpervlakte-bewoners. Scheidrechter Broekhuizen fluit zaterdag om precies half drie af.

Lees verder