Zondag 3e Divisie: Mark Schuur (TOGB): ,,Het wordt een zware wedstrijd bij Baronie”

Speelronde 28 in de Derde Divisie zondag brengt TOGB een uitwedstrijd bij Baronie. De formatie uit Breda knokt voor handhaving in die Derde Divisie en probeert weg te komen van de promotie/degradatieplek waar het nu staat.

Tekst: Ron Fruining

Op bezoek bij OJC Rosmalen verloor Baronie afgelopen zondag met 3-0. TOGB staat fier aan kop in de derde periode. Samen met DEM en ADO’20, dat al een periode heeft, voert het team van Mark Schuur (foto) die derde periode aan met vier gespeeld tien punten. In de laatste speelronde werd vv Gemert op sportpark Het Hogeland, op een 3-1 nederlaag getrakteerd, waarbij TOGB, vooral in de tweede helft, veel kansen wist te creëren.

Dit weekend treedt TOGB op sportpark de Blauwe Kei aan op zaterdagavond 18.00 uur. Vanuit Berkel en Rodenrijs vertrekt een supportersbus om de geel-zwarten te steunen in Breda.

Tevreden

Mark Schuur kan niet anders dan tevreden zijn over het debuutseizoen van zijn selectie in de Derde Divisie. Afscheid nemen met een periodetitel zou een bonus zijn. Echter, de strijd in die derde periode is nog verre van beslist.

Mark, afgelopen zondag werd verdiend met 3-1 gewonnen van Gemert, waarmee de koppositie in de derde periode werd behouden. Zijn jullie als groep überhaupt bezig met deze prijs?

,,Of wij bezig zijn met de derde periode? Niet als prioriteit. Je speelt het spel om te winnen en als je dat een periode achter elkaar kunt, net zoals afgelopen jaar, waarbij wij veertien keer op rij wisten te winnen, waarbij de laatste overwinning ons het kampioenschap opleverde. Nu staan wij bovenaan in de derde periode, maar de weg naar die periodetitel is nog lang en zwaar. Wij kijken, zoals altijd, van week tot week en dan zien wij wel over een aantal weken hoe de vlag erbij hangt. Er zijn nog genoeg ploegen in de race voor die derde periode.”

De teller qua punten staat nu op 42. Een aantal waarvan aan het begin van het seizoen gezegd werd dat dat nodig zou zijn om een langer verblijf in de Derde Divisie te garanderen. Hebben jullie gedurende het seizoen de doelstelling bijgesteld waar jullie willen eindigen?

,,De doelstelling aan het begin van het seizoen was handhaven. Als staf wilden wij kijken, hoe de groep zich zou aanpassen aan het niveau van de Derde Divisie. De groep heeft zich prima ontwikkeld en de speelwijze die wij voor ogen hebben, is het team steeds beter gaan uitvoeren. Onze visie blijft gelijk en dat is met zoveel mogelijk eigen opgeleide spelers, zo hoog mogelijk spelen. We zien aan het einde van de rit wel hoe hoog dit is.”

Baronie heeft een ongelukkig seizoen en heeft de punten hard nodig in de strijd tegen degradatie. Verwacht je een zware wedstrijd?

,,Geen enkele wedstrijd in de Derde Divisie is makkelijk. En ja wij verwachten zaterdag een zware wedstrijd. Baronie heeft de punten hard nodig om bij de onderste plekken weg te komen. Daar hebben wij de selectie op voorbereid.”

Afgelopen zondag zagen de supporters de geblesseerde Youri de Winter werken aan zijn herstel. De Winter is nog niet wedstrijdfit, maar wel op de weg terug. Missen jullie zaterdagavond nog spelers?

,,Zaterdag missen wij Kjell Scheers door een schorsing. Voor de rest hebben wij de beschikking over alle spelers.”

De rit naar Breda vanuit Berkel en Rodenrijs is goed te doen. Verwacht jij zaterdagavond veel geel-zwarten langs de lijn?

,,Wij hebben begrepen dat er een supportersbus mee gaat naar Breda. Die verzamet bij Wijnbar Ferro, doen daar een hapje en drankje en rijden dan naar Breda. Daarnaast zijn er altijd supporters die ons steunen waar wij ook spelen. Dat geeft de groep extra energie.”

Lees verder