OranjeLeeuwinnen vergeten te scoren tegen Duitsland

De OranjeLeeuwinnen hebben de eerste oefenwedstrijd in aanloop naar het WK 2023 met 0-1 van Duitsland verloren. De nederlaag tegen de vice-Europees Kampioen was tegen de verhouding in. In een volgepakt Fortuna Stadion in Sittard vergat de ploeg van Andries Jonker zichzelf te belonen door vele opgelegde kansen te missen.

Foto’s: Orange Pictures

Zo zette Lieke Martens, speelster van Paris St. Germain, de Delftse Lineth Beerensteyn alleen voor keepster Frohms, die echter knap redding bracht. Vlak voor rust stuurde Stefanie van der Gragt (die vooraf gehuldigd werd voor haar honderdste interland) met een lange pass van achteruit dezelfde Beerensteyn weg. De rappe aanvaller snelde langs een verdediger maar wederom voorkwam Frohms een treffer met een knappe reflex in de korte hoek.

Paal

Duitsland wisselde in de pauze van keepster en de nieuwe doelvrouw Berger moest direct aan de bak. Al na dertig seconden zag ze Beerensteyn op haar afkomen, maar ook Berger was de winnaar in het één-op-één duel met de Nederlandse spits. Daniëlle van de Donk zag de rebound na een bekeken lob op de paal belanden. Daarna brak Beerensteyn weer door, nu over de rechterkant. Martens en Van de Donk stonden vrij voor het doel, maar Beerensteyn ging voor eigen succes en strandde voor de vierde keer op de Duitse keepster.

De oude voetbalwet deed zich vervolgens weer gelden. Scoor jezelf niet, dat doet de tegenstander dat wel. Uit een hoekschop kopte Sidney Lohmann de 0-1 binnen. En daar bleef het bij, een onnodige nederlaag voor het team van de OranjeLeeuwinnen, waarin ook een basisplaats was ingeruimd voor voormalig ADO Den Haag-speelster Victoria Pelova.

Dinsdag

Nederland speelt drie oefeninterlands in de aanloop naar het WK in Australië en Nieuw-Zeeland komende zomer. De sterkste tegenstander van die drie heeft Oranje nu gehad. Nederland vervolgt de oefencampagne voor het WK aanstaande dinsdag in Rotterdam. Op Het Kasteel is Polen de tegenstander. De aftrap is om 20.00 uur.

 

Lees verder