Zaalvoetbal Topklasse B: Stompwijk’92 wint met klein verschil in Rotterdam

In verband met de paasvakantie deze week slechts een beperkt programma bij het zaalvoetbal. In de Topklasse B bleef Stompwijk’92 in het uitduel tegen het tweede team van Futsal Rotterdam nipt aan de positieve kant van de score: 3-4.

Tekst: Alex Pronk

Op maandag 27 maart stonden de ploeg van coach Lennart Luiten van Stompwijk’92 en scheidsrechter John Duiker in Topsportcentrum Rotterdam voor niets te wachten op de thuisploeg Futsal Rotterdam 2. Om die reden hebben de Rotterdammers drie punten in  mindering gekregen. Daarna zijn de Rotterdammers nog een keer niet komen opdagen.

Nu had de vertrekkende voorzitter Sharon van Zadelhof (45 jaar en 10 jaar voorzitter geweest) het team duidelijk gemaakt dat het moest op komen dagen. Deze week werd de wedstrijd dan alsnog ingehaald.

Stompwijk’92 begon zwak aan de wedstrijd door gelijk de bal over de zijlijn te spelen, maar kwam daarna goed in haar spel. Door een doelpunt van Sem Sweere werd de ruststand van 0-1 bereikt, maar dat deed geen recht aan de kansenverhouding. Stompwijk’92 creëerde genoeg kansen, maar kon deze niet verzilveren.

Veerkracht

In de tweede helft kreeg Futsal Rotterdam, met onder meer SVH-veldspeler Wesley Schouten (foto) en oud-Stanga-speler Christiaan Tromp in haar gelederen, ook meer kansen. Uiteindelijk was het een gekraakt schot, dat over de keeper Joeri van der Salm vloog, die voor een gelijke stand zorgde: 1-1. Snel daarna kwam Stompwijk’92 alweer op voorsprong door Sem van der Salm: 1-2. Ook in de tweede helft had Stompwijk’92 de betere kansen, maar toch was het Futsal Rotterdam dat de achterstand wist om te draaien naar een 3-2 voorsprong. Stompwijk’92 toonde veerkracht en door twee treffers van Nick van den Bosch werd de wedstrijd toch gewonnen met 3–4.