Zaterdag 4C: BMT overklast HPSV, sv Loosduinen te sterk voor Semper Altius

In het Zuiderpark was BMT oppermachtig in het duel met de politieagenten. Door de zege verstevigde BMT haar tweede positie achter koploper PGS/VOGEL. sv Loosduinen versloeg hekkensluiter Semper Altius

Tekst: Roland van der Linden     |      Foto’s: Alex Pronk & Winfried Klos

HPSV – BMT

In de eerste twintig minuten was het een eenzijdig duel waarin BMT een 0-3 voorsprong nam. Erdi Cinar speelde in de achtste minuut Furkan Eren aan in het strafschopgebied, die vervolgens goed afrondde: 0-1. Eren was vier minuten later ook verantwoordelijk voor de 0-2 en speelde in de zestiende minuut Mehmet Celebi aan, die de 0-3 op het scorebord zette. HPSV kon daarna een aantal speldenprikjes uitdelen via Quint Kroniger, Jair dos Santos Freitas en Quincy Dundas, maar de doelman van BMT werd niet echt in gevaar gebracht. Vijf minuten voor de rust wilde een verdediger van HPSV de bal wegschieten, maar deze ging via het lichaam van Bayram Akyon het doel in: 0-4. (Foto’s: HPSV-BMT: Alex Pronk)

In de tweede helft waren er van beide kanten veel overtredingen. BMT bleef de bovenliggende partij en kwam al na zeven minuten op 0-5. Redouan Akharraz speelde Baris Balkaya aan die trefzeker was. Balkaya nam ook de zesde treffer van BMT voor zijn rekening waarna Akharraz voor een 0-7 stand zorgde. Floyd Persson had het laatste woord en was verantwoordelijk voor de 0-8 eindstand.

Semper Altius – sv Loosduinen

Het eerder gestaakte duel tussen Semper Altius en sv Loosduinen werd hervat in de dertiende minuut met een 0-0 stand op het bord. sv Loosduinen zag eerst een bal op de paal belanden, maar kon kort daarna uit de counter de 0-1 vieren. Tyrone Plas nam de treffer voor zijn rekening. (Foto’s Semper Altius-sv Loosduinen: Winfried Klos)

Halverwege de tweede helft kwam opnieuw een bal van sv Loosduinen op de paal terecht. Nu was het een schot van Jeroen Rampaart. Semper Altius dacht daarna de gelijkmaker te scoren, maar Daniel Vink stond buitenspel en de treffer werd afgekeurd. Tom Vrieling besliste het duel uiteindelijk definitief in het voordeel van de bezoekers na een fraaie voorzet van Kris Flinterman.