Zaterdag 2E: RKDEO pakt dure punten tegen Vitesse Delft

Bij de Nootdorpers waren trainer Wesley Epskamp en O23-2-trainer John de Jong een weekje op visvakantie. Zij zouden zondag pas thuiskomen, maar omdat de wedstrijd niet verplaatst kon worden kwamen ze twee dagen eerder naar huis en zagen RKDEO de drie punten pakken.

Tekst en foto’s: Sander de Hollander

De eerder gestaakte wedstrijd ving aan na de rust met een 0-0 stand op het scorebord. RKDEO verscheen aan de aftrap met drie andere basisspelers ten opzichte van vorige week en Vitesse Delft met twee andere.

In de 53e minuut gaf RKDEO-speler Sven van Noppen de bal voor, maar deze werd een prooi voor de Delftse doelman Lennart van den Hengel. Vijf minuten later zag Irian Boeschoten zijn bal op de paal belanden. Kort daarna gaf Izzy Rosini de bal voor. Sven van Noppen miste de bal en in de rebound strandde Jazz Vermeer op doelman Van den Hengel.

De kansen volgden elkaar snel op. In de 63e minuut schoot Dominique Aries namens Vitesse Delft in het zijnet en kon even later Hamza el Kaddouri RKDEO-keeper Huub Koning niet passeren. Na nog wat kansen over en weer was het vier minuten voor tijd eindelijk wel raak. Tomas Prieto stuurde Olaf Kramer weg en die legde breed op de inkomende Irian Boeschoten. Nu werd de bal wel tegen de touwen geschoten: 1-0. RKDEO kreeg nog een kans om te scoren via Tommy Simonis en Sven van Noppen, maar de stand bleef 1-0.